Κυβέρνηση για Τουρκία : Θα ασκηθεί βέτο για εκσυγχρονισμό τελωνειακής ένωσης αν δεν συμμορφωθεί

Turkey's President Recep Tayyip Erdogan is seen on a screen during a video call with European Commission President Ursula von der Leyen and EU Council President Charles Michel, in Brussels, Belgium, March 19, 2021. Stephanie Lecocq/Pool via REUTERS

Ανησυχία και προβληματισμό για τα όσα συμβαίνουν στην Αμμόχωστο εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Κυριάκος Κούσιος ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι υπάρχουν ισχυρά συμπεράσματα για τη βάση λύσης του κυπριακού και ιδιαίτερα για την Αμμόχωστο, λέγοντας ότι καλείται η Τουρκία να επιδείξει πλήρη σεβασμό και να αποφύγει ενέργειες που θα βρίσκονται σε αντίθεση με τα σχετικά ψηφίσματα.

Ο κ. Κούσιος είπε ακόμα ότι υπάρχει πλήρης στήριξη της ελληνοκυπριακής πλευράς από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τους εταίρους.

Για το θέμα του περιουσιακού είπε ότι είναι ατομικό δικαίωμα του καθενός. Σημείωσε ωστόσο ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι η προσφυγή στην επιτροπή αποζημιώσεων στα κατεχόμενα προσφέρει στη σωστή διαχείριση για το θέμα της περίκλειστης πόλης αλλά δεν προσφέρει στο κυπριακό.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η είπε ότι δεν θα δοθεί η θετική ψήφος της Κυπριακής Δημοκρατίας για εκσυγχρονισμό της τελωνειακής ένωσης, αν δεν συμμορφωθεί πλήρως η Τουρκία με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy