Κυβέρνηση: Δεν είναι παράλογο να παραχωρείτο υπηκοότητα σε συγγενείς επενδυτών

Προσπάθεια δικαιολογίας των παρανομιών από την Κυβέρνηση - Ευκολία της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ στο ψέμα λέει το ΑΚΕΛ - Εκτεθειμένη η Κυβέρνηση λέει ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Οι παρανομίες που εντοπίζονται στο 52% των αιτήσεων για πολιτογραφήσεις εστιάζονται στην παραχώρηση υπηκοοτήτων στις συζύγους και στα παιδιά επενδυτών, δήλωσε στον Άστρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Ωστόσο, ανέφερε στην Πρωινή Έκδοση, δεν θεωρεί παράλογο να παραχωρείτο υπηκοότητα και σε αυτά τα άτομα, παρόλο που αυτό δεν καλυπτόταν από κανονισμούς και γινόταν και από άλλες κυβερνήσεις, όπως είπε.

Πρόσθεσε ότι το ότι υπήρξαν ελλείμματα στο πρόγραμμα πολιτογραφήσεων έχει αναγνωριστεί εξού και συστάθηκε η ερευνητική επιτροπή.

Συνέστησε υπομονή μέχρι να πάρουν όλοι το πόρισμα και να το μελετήσουν και μετά να βγάλουν συμπεράσματα.
Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ασκεί κριτική χωρίς να διαβάσει το πόρισμα, αφού αυτό βρίσκεται ακόμα στα χέρια του γενικούς εισαγγελέα. Χαρακτήρισε επίσης ως λαϊκισμό τη στάση της αντιπολίτευσης.
Αν το θέμα είναι ότι δόθηκαν διαβατήρια σε συζύγους και παιδιά, σημείωσε, αυτό είναι το λιγότερο.

Εκτεθειμένη η Κυβέρνηση

Ο γενικός και ο βοηθός γενικός εισαγγελέας ήταν μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που ενέκρινε τις παράτυπες πολιτογραφήσεις και συνεπεία τούτου μπορεί να υπέχουν να έχουν να αντιμετωπίσουν διοικητικές, πειθαρχικές, ποινικές έρευνες ή και ευθύνες, δήλωσε στον Άστρα ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Γι’ αυτό, τόνισε στην Πρωινή Έκδοση, πρέπει άμεσα να δώσουν στη δημοσιότητα αυτούσιο το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής χωρίς να βρίσκουν δικαιολογίες, αφού ο νόμος προνοεί άμεση δημοσιοποίηση των πορισμάτων των ερευνητικών επιτροπών. Διαφορετικά, ανέφερε, προκύπτει μείζον θέμα.
Σχολιάζοντας τις αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου στον Άστρα, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι οι παράνομες υπηκοότητες είναι περισσότερες από τις νόμιμες και το θέμα δεν εστιάζεται μόνο σε συζύγους και παιδιά αλλά και σε άλλα πρόσωπα.

Πρόσθεσε ότι με το πόρισμα ακόμα μιας επιτροπής η κυβέρνηση μένει εκτεθειμένη, αφού όλο αυτό το διάστημα έλεγαν άλλα και προσπαθούσαν να ρίξουν το θέμα στα μαλακά, αφού έλεγαν ότι οι παράτυπες παραχωρήσεις υπηκοοτήτων ήταν ελάχιστες. Τώρα, πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος, γίνεται λόγος για 3.500 πολιτογραφήσεις κι αυτό μιλά από μόνο του.

Σημείωσε ότι από τον Ιούλιο του 2015 η κυβέρνηση Αναστασιάδη είχε γνωμάτευσης από τον Γενικό Εισαγγελέα ότι πολλές αιτήσεις εγκρίνονταν παράτυπα, όμως η κυβέρνηση συνέχιζε να παρανομεί εν γνώσει της.

Σημείωσε ακόμη ότι με το ενδιάμεσο πόρισμα Νικολάτου, δικαιώνεται η Ελεγκτική Υπηρεσία και μένει εκτεθειμένη η κυβέρνηση Αναστασιάδη.
Χριστόφιας-Παπαδόπουλος έδωσαν 150 υπηκοότητες και ο Αναστασιάδης 7000

Δεν εκπλήττει πλέον η μεγάλη ευκολία με την οποία η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ λένε ψέματα στον κόσμο, δήλωσε το μέλος του Π.Γ. του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ προσπαθούσαν να αποπροσανατολίσουν και κατηγορούσαν όσους επέκριναν τις μεθόδους που χρησιμοποιούσαν ότι υπέσκαπταν το επενδυτικό πρόγραμμα. Τώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πρόσθεσε, λέει ότι προ καιρού είχαν παραδεχθεί ότι υπήρχε πρόβλημα.

Ο κ. Δαμιανού τόνισε ότι σε οποιοδήποτε σύγχρονο κράτος η κυβέρνηση και ο πρόεδρος θα υπέβαλλαν παραίτηση προ καιρού, ιδιαίτερα τώρα και με το πόρισμα της ερευνητικής Επιτροπής.

Ο Γενικός Εισαγγελέας οφείλει να δώσει αμέσως το πόρισμα στη δημοσιότητα, είπε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος ο κ. Νικολάτος έχει δηλώσει πως δεν υπάρχει πρόβλημα να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα και να κριθεί από την κοινωνία.

Όταν οι κυβερνώντες λένε ότι θέλουν να δουν πρώτα το πόρισμα και μετά να το δώσουν στη δημοσιότητα, αυτό είπε, δείχνει ότι κάτι θέλουν να συγκαλύψουν.

Σημείωσε επίσης ότι στο πόρισμα αναφέρεται ότι υπάρχουν ευθύνες και σε πολιτειακούς αξιωματούχους.

Σε ότι αφορά το ότι πιθανόν να δόθηκαν παράτυπα υπηκοότητες και από προηγούμενες κυβερνήσεις, ο κ. Δαμιανού τόνισε ότι ο υπερψηφισμός δεν βοηθά, αφού οι κυβερνήσεις Παπαδόπουλου και Χριστόφια έδωσαν 150 υπηκοότητες ενώ η κυβέρνηση Αναστασιάδη έδωσαν 7.000 με ξεχειλωμένα κριτήρια.

Τεράστιες οι ευθύνες της Κυβέρνησης

Θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο ύπαρξης ποινικών αδικημάτων για το θέμα των διαβατηρίων και ελπίζει ότι σύντομα θα αποφανθεί προς τούτο ο Γενικός Εισαγγελέας, δήλωσε στον Άστρα ο επικεφαλής της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων Άγγελος Βότσης.
Τόνισε ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες πάνω στο θέμα αυτό, σημειώνοντας ότι το μεγαλύτερο κομμάτι των παρανομιών βρίσκεται στο θέμα της παραχώρησης διαβατηρίων σε οικογένειες.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.