Κυβέρνηση πού σου νέφκω, πού πάεις…

Του Τάσου Περδίου

 

Ωσάν να μην έφτανε το αυτογκόλ της δεκαετίας με την ακύρωση της επιδότησης στο ρεύμα την ώρα που ξεκινούσαν τα κλιματιστικά 48 ώρες το 24ωρο, η κυβέρνηση βάλθηκε να επιβεβαιώσει πέραν πάσης αμφιβολίας αυτό που αρχίσαμε να υποψιαζόμαστε από τις πρώτες εβδομάδες της παρουσίας της στην εξουσία: Ότι έχει τόση επαφή με την πραγματικότητα όση το… επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη με την πρόληψη φυσικών και άλλων καταστροφών.

Αφού λοιπόν μας ισοπέδωσαν με τους λογαριασμούς ρεύματος στην πιο δύσκολη περίοδο του χρόνου, έρχεται τώρα ο Υπουργός Ενέργειας και λέει ότι είναι απαραίτητη η επαναφορά της επιδότησης του ρεύματος. Έκοψε την επιδότηση το καλοκαίρι και θα την επαναφέρει το χειμώνα. Σαν να λέμε ότι έχεις να φάεις μια βδομάδα, σου αρπάζει το σάντουιτς από μπροστά σου και έρχεται μετά με ένα πιάτο φαΐ, ενώ είσαι σε κώμα από την ασιτία.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης στις καταθέσεις και την επέκταση του μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ στον καφέ και στη ζάχαρη. Όπερ μεθερμηνευόμενο, εκτός αν δεν καταλαβαίνουμε καλά, εκεί στο Προεδρικό πρέπει να νομίζουν ότι η έγνοια του κόσμου είναι η απόδοση των καταθέσεων. Ναι, ο μέσος Κυπραίος, αυτό τον καιρό κάθεται και μαραζώνει αν θα αβγατίσουν λιγότερο ή περισσότερο οι καταθέσεις του, δεν το συζητώ. Κάποιοι πρέπει να έκαναν παρέα στον Αναστασιάδη στα ταξιδάκια στις Σεϊχέλλες, δεν εξηγείται αλλιώς.

Έβαλαν και μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ στον καφέ και στη ζάχαρη. Που σημαίνει ότι εκεί στο Προεδρικό πρέπει να πιστεύουν ότι την ώρα που ετοιμάζεται η τράπεζα να σου αρπάξει το σπίτι και την ώρα που πάεις στην υπεραγορά και αγοράζεις δύο φέτες τυρί και μισό κουτί μακαρόνια για να βγει η μέρα, η έγνοια σου είναι αν θα πιεις καφέ ή αν θα έχεις ζάχαρη να βάλεις στο γλύκισμα. Με αυτά που κάνουν φαίνεται ότι δεν μπορούν να επεξεργαστούν καν ότι χωρίς καφέ και ζάχαρη μπορείς να ζήσεις, αλλά χωρίς κλιματιστικό στην Κύπρο το καλοκαίρι κυριολεκτικά δεν μπορείς. Η έγνοια του κόσμου, μάνα μου, δεν είναι οι καταθέσεις επειδή δεν υπάρχουν καταθέσεις. Είναι να βγει ο μήνας. Το καταλαβαίνετε, ναι ή όχι;

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy