Κυβέρνηση για συρματοπλέγματα Αστρομερίτη: Δεν σηκώνουμε τείχη, ούτε σύνορα

Δεν σηκώνει τείχη ούτε σύνορα λέει ο κ. Κούσιος αλλά..τα σήκωσαν - ΑΚΕΛ: Είτε δεν αντιλαμβάνονται είτε κάνουν τον... πελλό

Η κυβέρνηση δεν σηκώνει τείχη, ούτε σύνορα, απλά προστατεύει την δημόσια ασφάλεια από τις παράνομες ροές μεταναστών από την Τουρκία δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφορικά με την τοποθέτηση συρματομπλέγματος σε περιοχές στον Αστρομερίτη.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο Κυριάκος Κούσιος είπε ότι πρόκειται για περιορισμένη έκταση σε σημεία που υπάρχουν μεγάλες ροές μεταναστών και είναι δύσκολη η επιτήρηση για αυτό μπαίνουν σε συγκεκριμένους χώρους. Πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε πολλούς μήνες πριν να γνωρίζουν για την άτυπη πενταμερή συνάντηση για το κυπριακό. Όπως είπε, στόχος της απόφασης ήταν να αποτραπεί η παράνομη είσοδος μεταναστών τρίτων χωρών για τη δημόσια ασφάλεια.

Ο κ. Κούσιος ισχυρίστηκε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θα επιτρέψει στην Τουρκία μεθοδευμένα, να μας φορτώνει ροές μεταναστών. Δεν είναι τυχαίο, σημείωσε, ότι δεν δέχονται επιστροφές η Τουρκία και το 95% της μετανάστευσης είναι από την Τουρκία. Επίσης ο κ. Κούσιος είπε ότι δεν πρόκειται να επεκταθούν αυτά τα συρματομπλέγματα.

Είτε δεν αντιλαμβάνονται είτε κάνουν τον…πελλό

Η κυβέρνηση είτε δεν αντιλαμβάνεται τις προεκτάσεις της ενέργειας με την τοποθέτηση συρματομπλέγματος στον Αστρομερίτη είτε κάνει τον τρελό ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι η χρονική συγκυρία που αποφάσισε η κυβέρνηση να κάνει αυτή την κίνηση, στέλνει λανθασμένα μηνύματα. Πρόσθεσε ότι δεν πρέπει οι κυβερνώντες να μετατρέψουν το μεταναστευτικό πρόβλημα σε στοχευμένη πολιτική της Τουρκίας για να βλάψει την Κύπρο.

Ο κ. Στεφάνου έκανε λόγο για λανθασμένη πολιτική, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έπρεπε να μετρήσει τις πολιτικές προεκτάσεις του θέματος.

Επίσης, ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ διερωτήθηκε αν η κυβέρνηση αποφάσισε να εργαλειοποιήσει και αυτό το θέμα για σκοπούς βουλευτικών εκλογών, για να απευθυνθεί σε ένα ακροατήριο με το οποίο έχει πρόβλημα προς την ακροδεξιά και να στείλει το μήνυμα ότι και οι κυβερνώντες είναι ακροδεξιοί. Τόνισε ακόμα ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί με φράκτες και τείχη.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy