Κυβέρνηση της ανοσίας… Μόνο η ψήφος μας θα τους ταρακουνήσει!

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Είναι ανίκανοι να κυβερνήσουν τη χώρα και την οδηγούν από το κακό στο χειρότερο. Χιλιάδες νοικοκυριά ζουν εφιαλτικές στιγμές χωρίς δουλειές και για ολόκληρους μήνες χωρίς μισθό στο σπίτι. Είναι τραγικός ο απολογισμός σε όλους τους επηρεαζόμενους τομείς -Υγείας, Παιδείας, Οικονομίας, Κοινωνικής Συνοχής και Ψυχολογίας.

Για ενάμιση χρόνο δεν υπάρχει στρατηγικό πλάνο για αντιμετώπιση των προβλημάτων που πηγάζουν από την πανδημία. Μετά από πολλούς μήνες απαγορευτικών μέτρων, οι θυσίες των πολιτών πάνε χαμένες και βρισκόμαστε σε τρίτο lockdown. Έχουν κλείσει σε μια γιορτινή περίοδο το λιανικό εμπόριο, τους χώρους εστίασης, τα θέατρα, τις σχολές χορού και μουσικής. Ο τομέας του Τουρισμού όχι μόνο δεν έχει επανεκκινήσει, αλλά έχει δεχθεί τη χαριστική βολή, με την Κύπρο να βρίσκεται επιδημιολογικά μαζί με τις χώρες για τις οποίες δεν συστήνεται ως τουριστικός προορισμός.

Επίσης, άλλη μια σχολική χρονιά πάει χαμένη με πολλές ελλείψεις, με τους μαθητές, καθηγητές και γονείς να είναι στην αβεβαιότητα.

Σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία, τρέχουν την τελευταία στιγμή να ετοιμάσουν σχέδιο και πλάνο για να βρουν κλίνες, ενώ μας απειλούν ότι θα φθάσουμε και σε σημείο οι ιατροί να επιλέγουν ποιος ασθενής θα πεθάνει και ποιος θα ζήσει. Το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωρεί με προβλήματα και καθυστέρηση, ενώ άλλες χώρες ήδη ολοκλήρωσαν τους εμβολιασμούς τους.

Το χειρότερο είναι ότι δεν συνειδητοποιούν το αδιέξοδο των πολιτικών τους και ο Πρόεδρος, οι υπουργοί του και τα ηγετικά στελέχη του ΔΗΣΥ έχουν και το πολιτικό θράσος να δηλώνουν ότι χειρίστηκαν με επιτυχία την αντιμετώπιση της πανδημίας. Πραγματικά τέτοιες επιτυχίες να τις χαίρεστε! Η μικρή Κύπρος θα έπρεπε να είχε ξεμπερδέψει πριν από πολύ καιρό από την πανδημία με έγκαιρα και αποτελεσματικά μέτρα, με επάρκεια εμβολίων, με σωστό εμβολιαστικό πρόγραμμα, με  ενίσχυση και στήριξη των δημοσίων νοσηλευτηρίων μας.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ μάς έχει κουράσει πάρα πολύ. Απέδειξε ότι είναι ανίκανη και επικίνδυνη για την υγεία μας, ακόμη και για τη ζωή μας. Από τη στιγμή που δεν το αντιλαμβάνονται για να παραιτηθούν, ο μόνος τρόπος για να πάρουν το μήνυμα είναι με την ψήφο μας στις 30 Μαΐου, ενισχύοντας το ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις, κάνοντας το πρώτο σοβαρό βήμα αλλαγής.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.