Κυβέρνηση: Υπεύθυνοι για επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας όσοι παραβαίνουν διατάγματα

Επιμένει στην απειλή της η κυβέρνηση…

 

Επιμένει στην απειλή της η κυβέρνηση πως όσοι ενθαρρύνουν ή όσοι συμμετέχουν σε συναθροίσεις και παραβαίνουν το σχετικό διάταγμα πρέπει να αναλάβουν ευθύνες εάν προκύψουν οποιαδήποτε θέματα επιβάρυνσης της επιδημιολογικής εικόνας.

Σε νέες δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, υπογράμμισε παράλληλα ότι «η Αστυνομία πρέπει να εκτελεί τα καθήκοντά της σύμφωνα με το νόμο και τους κανονισμούς και δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα όρια της εξουσίας που έχει».

Ερωτηθείς αν πίσω από τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι πιθανόν να υπάρχουν πολιτικά κίνητρα, ο κ. Κούσιος είπε πως θέλει να πιστεύει ότι τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης. Πρόσθεσε πως «ενώ μπορώ να αντιληφθώ κάποιες θέσεις, κάποιες άλλες δεν μπορώ να τις αντιληφθώ από συγκεκριμένο κόμμα, τουλάχιστον», είπε χωρίς να κατονομάζει. Ανέφερε ακόμα πως συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα έχουν αναβάλει συγκεντρώσεις και συνέδριά τους λόγω της κατάστασης. «Δεν μπορεί από τη μια να έχουμε τα πολιτικά κόμματα να αναβάλλουν τις συναθροίσεις και τις συγκεντρώσεις τους ή τα συνέδριά τους και από την άλλη να έχουμε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε συναθροίσεις, οι οποίες δυστυχώς δίνουν τη δυνατότητα σε άτομα που δεν έχουν ειρηνικούς σκοπούς, αλλά εκμεταλλεύονται τέτοιες συγκεντρώσεις για να δημιουργούν επεισόδια», ανέφερε.
Κατά τα άλλα, ο κ. Κούσιος τόνισε πως «η κυβέρνηση δηλώνει ξεκάθαρα ότι σέβεται τα συνταγματικά και δημοκρατικά δικαιώματα του κάθε πολίτη».

Ο κ. Κούσιος υποστήριξε επίσης πως «η κυβέρνηση δηλώνει ξεκάθαρα ότι σέβεται τα συνταγματικά και δημοκρατικά δικαιώματα του κάθε πολίτη», σημειώνοντας πως «ποτέ κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Νίκου Αναστασιάδη δεν υπήρξε περίπτωση αμφισβήτησης τέτοιων δικαιωμάτων από τους πολίτες, ενώ σε πάρα πολλές περιπτώσεις υπήρξε παράβαση από άλλους του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας ή ακόμα της κυβέρνησης ή αξιωματούχων».

Απαντώντας στα περί αντισυνταγματικών αποφάσεων, ο κ. Κούσιος παραδέχθηκε πως υπάρχει σαφής πρόνοια στο Σύνταγμα και στο άρθρο 21 του Συντάγματος «το οποίο ξεκάθαρα προστατεύει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι ειρηνικώς και είναι κάτι που κανένας δεν το αμφισβητεί». Ταυτόχρονα, όπως είπε, «στην παράγραφο 3 του ιδίου άρθρου του Συντάγματος ρητώς αναφέρεται ότι υπάρχει περιορισμός μεταξύ άλλων και για λόγους δημόσιας υγείας».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.