Κυβερνητικές τσαπατσουλιές για το Νομοσχέδιο για την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών

Κυβερνητικές τσαπατσουλιές παρατηρήθηκαν για το Νομοσχέδιο σε σχέση με την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών, καθώς δεν υπήρξε η απαραίτητη προεργασία από πλευράς του Υπουργείου Δικαιοσύνης και το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή εσπευσμένα και χωρίς μελέτη.

Σε δήλωσή της η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Σκεύη Κουκουμά, μετά τη χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Αντρών και Γυναικών που συζητήθηκε το εν λόγω νομοσχέδιο, τόνισε ότι δυστυχώς διαφάνηκε ότι δεν υπήρξε η αναγκαία και απαραίτητη διαβούλευση, εφόσον όλο αυτό το διάστημα προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τις ενστάσεις και τις διαφωνίες που είχαν μεταξύ τους οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και παράλληλα τις αρκετές ασάφειες του νομοσχεδίου.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ πρόσθεσε ότι, δυστυχώς, όπως φαίνεται δεν υπήρξε η απαραίτητη προεργασία από πλευράς του Υπουργείου Δικαιοσύνης και το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή εσπευσμένα και χωρίς μελέτη.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η όλη διαδικασία και η επιμονή να εγκριθεί ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο με διαδικασία εξπρές δεν έχει να κάνει με την προεκλογική περίοδο και την ατζέντα του κυβερνώντος κόμματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε ότι το ΑΚΕΛ προσπάθησε μέσα από τη συζήτηση να καταστεί το νομοσχέδιο πιο προστατευτικό απέναντι στις γυναίκες, αποτελεσματικότερο για τις ποινικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν και ταυτόχρονα να αποτυπώνει με σαφήνεια τις πρόνοιες της ίδιας της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.