Η κυβερνητική ανικανότητα πνίγει την κοινωνία και την οικονομία

ΑΚΕΛ: Άμεση στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας

Την ανάγκη για άμεση στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας τόνισε εκ νέου χθες το ΑΚΕΛ, υποδεικνύοντας ότι οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα έχουν γονατίσει χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Κατήγγειλε παράλληλα την κυβέρνηση για ανικανότητα που πνίγει την κοινωνία και την οικονομία.

Ο Χάρης Πολυκάρπου, επικεφαλής του Τομέα Οικονομίας του ΑΚΕΛ, υπέδειξε ότι «οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα έχουν γονατίσει χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που χρειάζονται άμεσα στήριξη από το κράτος». Παρά ταύτα, πρόσθεσε, «η κυβέρνηση με την ανικανότητά της να χειριστεί στρατηγικής σημασίας ζητήματα, όπως η λειτουργία της αγοράς ενέργειας, φορτώνει κι άλλο κόστος στους πολίτες».

«Την ώρα που οι εξωτερικοί παράγοντες κάνουν την ενεργειακή προοπτική ακόμα πιο δύσκολη για τη χώρα, η ανικανότητα και ο δογματισμός της κυβέρνησης στο εσωτερικό πνίγουν την κοινωνία και την οικονομία», κατήγγειλε ο Χ. Πολυκάρπου. Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση και τον Συναγερμό να απαντήσουν στα ακόλουθα αμείλικτα ερωτήματα:

• Είναι σε θέση να διασφαλίσουν την ενεργειακή επάρκεια της χώρας σε προσιτές τιμές;

• Μέχρι πότε θα εμποδίζουν την εφαρμογή των νόμων που ψήφισε η Βουλή, οι οποίοι μειώνουν το κόστος ηλεκτρισμού για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις;

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.