Η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το θέμα της πρόσληψης συμβούλων στο Προεδρικό περιέχει γενικεύσεις και αυτή δεν βασίστηκε σε λεπτομερή πληροφόρηση, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ και σχολιάζοντας όσα είδαν το φως της δημοσιότητας χθες με αποκαλύψεις που κάνουν αίσθηση για όσα γίνονται στο προεδρικό, ο Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι δε μπορεί να υπάρχει εφαρμογή γενικών κανόνων πρόσληψης ατόμων ως συμβούλων του προέδρου, όταν αυτοί θα πρέπει να προέρχονται από το έμπιστο περιβάλλον του ιδίου.

Ο κ. Προδρόμου έκανε λόγο και για ανακρίβειες στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή σε ότι αφορά τις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες στο Προεδρικό, λέγοντας ότι όλες γίνονται μετά από έγκριση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας.

Ο κ. Προδρόμου είπε ότι δε μπορεί να κατηγορείται η προεδρία ότι δε συμπλήρωνε δελτία κίνησης αυτοκινήτων αξιωματούχων, όταν τέτοια ζητήματα μπορεί να γίνονται σε άμεσο χρόνο όταν παραστεί ανάγκη και για ζητήματα που πρέπει να διατηρηθεί εμπιστευτικότητα.

Οι επικρίσεις του Γενικό Ελεγκτή είναι υπερβολικές και σε κάποιες περιπτώσεις απολύτως άδικες, κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.