
Υπό «ομηρεία» βρίσκονται οι ιστοσελίδες του Ανοιχτού Πανεπιστήμιου Κύπρου σύμφωνα με email που απέστειλε ο Οργανισμός σε φοιτητές και προσωπικό.
Όπως αναφέρεται, σήμερα 27/3/23 η Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης, η διαδικτυακή Πύλη Σπουδών η ιστοσελίδα του ΑΠΚυ και άλλες Υπηρεσίες που λειτουργούν μέσω του Κέντρου Δεδομένων του ΑΠΚυ δεν θα είναι προσβάσιμες μέχρι τη διερεύνηση και επίλυση του προβλήματος.
Όπως αναφέρει το Πανεπιστήμιο, το περιστατικό κρίνεται ως πολύ σοβαρό.
Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα το Κτηματολόγιο έπεσε επίσης θύμα κυβερνοεπίθεσης προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του και καθιστώντας τις λειτουργίες του εκτός χρήσης. Την ίδια ώρα αρκετές εταιρίες έχουν καταγγείλει στην αστυνομία και στο αρμόδιο τμήμα της ότι δέχτηκαν επίθεση με τους χάκερς να ζητούν λύτρα για να αποδεσμεύσουν τα συστήματα.
