Τι να περιμένει κανείς από ένα πρόεδρο και μια κυβέρνηση που έχουν εθιστεί στο ψέμα. Δεν τους έμεινε ούτε ψήγμα αξιοπιστίας, ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του προέδρου της δημοκρατίας ο οποίος διαφωνεί με τα συμπεράσματα της ερευνητικής επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού.

Υπενθύμισε ότι τα ίδια έλεγε ο πρόεδρος και το 2013 ότι εάν εκλεγεί δεν έκανε κούρεμα καταθέσεων ενώ το έπραξε. Το ίδιο έκανε, είπε, και το 2017 όταν γνώριζε για την κατάρρευση του συνεργατισμού αλλά δεν το είπε ενόψει εκλογών και στη συνέχεια η κυβέρνηση του μεθόδευσε το κλείσιμο του.

Η απόφαση της κυβέρνησης, σημείωσε, ήταν να κλείσει και τον συνεργατισμό. Συνεχώς λένε ψέματα και αυτό είναι επικίνδυνο για τους πολίτες και τον τόπο, τόνισε ο κύριος Στεφάνου.

Όσον αφορά τα Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ υπέδειξε ότι σε αυτά περιλαμβάνονται και καναλάρχες οι οποίοι πρωτοστατούν στην μετατόπιση της δημόσιας συζήτησης από την ουσία της κατάρρευσης του Συνεργατισμού.

Όσον αφορά τις καταχρηστικές ρήτρες των τραπεζών σε βάρος των πελατών τους υπενθύμισε ότι το ΑΚΕΛ κατέθεσε νόμο στη βουλή τον οποίο όμως ο πρόεδρος ανέπεμψε με αποτέλεσμα να μην περάσει.