Λ. Καλλένος: Η μετακίνηση των ασφαλτικών στηρίζεται σε κατ’ εξοχήν περιβαλλοντικά κριτήρια

Η απόφαση της μετακίνησης των ασφαλτικών μονάδων από την ευρύτερη περιοχή Ιδαλίου στηρίζεται σε κατ’ εξοχήν περιβαλλοντικά και όχι πολιτικά κριτήρια, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ιδαλίου Λεόντιος Καλλένος.

Ο δήμαρχος προβαίνει σε σειρά διευκρινίσεων μετά από δημοσιεύματα που έχουν προκύψει αναφορικά με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη μετακίνηση των ασφαλτικών μονάδων από την ευρύτερη περιοχή Ιδαλίου σε άλλες περιοχές της Κύπρου.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «η απόφαση της μετακίνησης στηρίζεται σε κατ’ εξοχήν περιβαλλοντικά και όχι πολιτικά κριτήρια» και σημειώνει ότι ο Δήμος Ιδαλίου έχει χρηματοδοτήσει ανεξάρτητη μελέτη, η οποία επιβεβαιώνει όλα τα περιβαλλοντικά δεδομένα που συνηγορούσαν στα φαινόμενα αποπνικτικής ατμόσφαιρας στην περιοχή.

Επίσης, αναφέρει ότι προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι μετά από τόσα χρόνια αγώνων ακόμη προκύπτει το ερώτημα σε σχέση με τα κριτήρια λήψης της απόφασης της κυβέρνησης.

Τέλος, σημειώνει ότι οι κάτοικοι των επηρεαζόμενων κοινοτήτων δικαιολογημένα ανησυχούν στο ενδεχόμενο της μετακίνησης τέτοιων μονάδων σε οποιαδήποτε περιοχή και προσθέτει ότι αυτό που πρέπει να διασφαλιστεί είναι οι συγκυρίες που συνηγορούν σε περιβαλλοντικό και πολεοδομικό επίπεδο να μη συνηγορούν σε οποιαδήποτε νέα περιοχή με τον ίδιο τρόπο που συμβαίνει στο Δάλι.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.