Λαϊκή Αγορά Λάρνακας: Ετοιμάζεται με προσφορές για καταστήματα και χώρους εστίασης ο Δήμος Λάρνακας


Νέο τελεσίγραφο το οποίο λήγει στις 20 Δεκεμβρίου έδωσε ο Δήμος Λάρνακας στον εργολάβο της καινούργιας Δημοτικής Αγοράς από τον οποίο ζητά να ολοκληρώσει και να παραδώσει το έργο. Η δημοτική Αρχή έχει ενεργοποιήσει τις διαδικασίες ενοικίασης των καταστημάτων και των καφεστιατορίων και επείγεται να παραλάβει την Αγορά για να την ανοίξει για το κοινό το συντομότερο δυνατό.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣκοντάφτει όμως στη συνεχιζόμενη καθυστέρηση με ευθύνη της αναδόχου εργοληπτικής εταιρείας η οποία, με βάση το συμβόλαιο, είχε υποχρέωση να παραδώσει το έργο από το τέλος του πρώτου διμήνου του 2020. Όπως έχουμε ξαναγράψει, την περασμένη άνοιξη ο Δήμος Λάρνακας έφτασε ένα βήμα πριν τον τερματισμό του συμβολαίου καταλογίζοντας αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στον εργολάβο, ωστόσο επικράτησε τελικά η απόφαση να δοθεί παράταση για να τελειώσει το έργο η εταιρεία, αφού σε αντίθετη περίπτωση οι καθυστερήσεις θα παρατείνονταν επ’ αόριστον. Η προθεσμία της 24ης Σεπτεμβρίου όμως πέρασε χωρίς και πάλι να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του ο εργολάβος, ο οποίος τώρα παίρνει νέο τελεσίγραφο με ημερομηνία λήξης την 20ή Δεκεμβρίου.

Όπως προαναφέραμε, η δημοτική Αρχή ενεργοποίησε τις διαδικασίες ενοικίασης των καταστημάτων και των χώρων εστίασης. Στις 12 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε ότι γίνονται δεκτές προσφορές για άδειες χρήσης δύο εστιατορίων και ενός snack bar, ενώ χθες Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, ανακοινώθηκε ο διαγωνισμός για παραχώρηση τεσσάρων αδειών χρήσης καταστήματος μέσα στην Αγορά.

Οι προσφορές για τα καταστήματα μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου, ενώ όσοι διεκδικούν τα δύο εστιατόρια και το snack bar έχουν προθεσμία να υποβάλουν αιτήσεις μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2021.

Τάσος Περδίος

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.