«Λαϊκισμός και Κυβερνητική Αναποτελεσματικότητα αποτελούν Κίνδυνο για τη Χώρα»

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Ανακοίνωση του Κωνσταντίνου Χριστοφίδη, υποψήφιου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας

«Η Βουλή των Αντιπροσώπων υπερψήφισε τους τρεις νόμους που αφορούν τη μείωση της φορολογίας ΦΠΑ για τα καύσιμα και την τρίμηνη αναστολή για τις εκποιήσεις.

Τα νομοσχέδια όπως υιοθετήθηκαν από τη πλειοψηφία της Βουλής ενδεχομένως να είναιαντισυνταγματικά και να συγκρούονται με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία. Αποτελούν οπωσδήποτε λαϊκίστικες και μη αποτελεσματικές προσεγγίσεις.

Η Κυβέρνηση και ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Καθυστέρησαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα της ακρίβειας και την προστασία πρώτης κατοικίας για τις ευάλωτες ομάδες.

Το Νέο Κύμα προτείνει (α) υιοθέτηση χαμηλής επιδοτημένης τιμής για τη βασική κατανάλωση ηλεκτρισμού ενός νοικοκυριού, η οποία να λαμβάνει υπόψη το μέγεθος του νοικοκυριού. Για κατανάλωση πέραν της βασικής, να ισχύει η κανονική μη επιδοτημένη τιμή. Με αυτό τον τρόπο θα ευνοούνται τα νοικοκυριά που διαβιούν σε μικρού μεγέθους κατοικίες και (ιι) ειδική επιδότηση για
μειωμένη κατανάλωση έναντι της περσινής κατανάλωσης, ώστε να ενθαρρυνθεί η εξοικονόμηση ενέργειας.

Σε ότι αφορά την προστασία πρώτης κατοικίας, το Νέο Κύμα έχει δημοσιοποιήσει τη θέση του για στοχευμένη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών με υιοθέτηση, παράλληλα, μέτρων καταπολέμησης του φαινομένου των στρατηγικών κακοπληρωτών.

Με τις πιο πάνω εισηγήσεις, το Νέο Κύμα τεκμηριώνει για ακόμη φορά την κοινωνική του ευαισθησία με τρόπο που εξυπηρετεί παράλληλα τα καλώς νοούμενα ευρύτερα συμφέροντα της κοινωνίας.

Στηριζόμενος στο πρόγραμμα του Νέου Κύματος, ο υποψήφιος για την Προεδρία Κωνσταντίνος Χριστοφίδης προτείνει μια άλλη αρχιτεκτονική ανάπτυξης με επίκεντρο τον πολίτη.»

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.