Η Δ.Ο. του ΔΗΣΥ θεωρεί ότι δεν έχει πληγεί σοβαρά κανένα νοικοκυριό

 

Σε στήριξη των άπορων οικογενειών της Λακατάμειας που πλήγηκαν από την πανδημία του κορονοϊού προχωρά ο Δήμος Λακατάμειας, έπειτα από εισήγηση της δημάρχου Φωτούλλας Χατζήπαπα και έγκριση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ως εκ τούτου, ποσό των €1.000 θα εκταμιευθεί από το ταμείο του δήμου και €1.000 από το Ταμείο Ευημερίας του Εργατοϋπαλληλικού Προσωπικού. Επίσης, ο κάθε δημοτικός σύμβουλος που αποδέχτηκε την πρόταση θα καταβάλει €50, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα €850.

Με την πρόταση της δημάρχου διαφώνησε η Δημοτική Ομάδα του Δημοκρατικού Συναγερμού, προφασιζόμενη ότι στη Λακατάμεια η κρίση της πανδημίας Covid-19 δεν έχει πλήξει σοβαρά κανένα νοικοκυριό.

Συγκεκριμένα, στην τοποθέτησή του ο ΔΗΣΥ ανέφερε ότι «η Δ.Ο. του ΔΗΣΥ διαφωνεί για το παρόν στάδιο, αφού θεωρούμε ότι η κρίση της πανδημίας Covid-19 δεν έχει πλήξει σοβαρά κανένα νοικοκυριό της Λακατάμειας. Αντιθέτως, το κράτος και η κυβέρνηση παρουσιάζεται αρωγός στήριξης σε όλους, αφού διασφάλισε δάνεια, δουλειές και μοίρασε σωρεία επιδομάτων από την πρώτη στιγμή της πανδημίας. Πραγματική στήριξη αυτή τη στιγμή έχουν τα νοσηλευτήρια, υποστηρίζει η Δ.Ο. του ΔΗΣΥ Λακατάμειας. Εισηγούμαστε όπως μέρος της αντιμισθίας του Δημοτικού Συμβουλίου για τον μηνά Απρίλιο δοθεί ως ενίσχυση στο Κέντρο Υγείας Λακατάμειας για αγορά εξοπλισμού προστατευτικού ή όπου αλλού το χρειάζεται. Αν σε μεταγενέστερο στάδιο κριθεί ότι οι δημότες μας χρήζουν ενισχύσεις για κουπόνια από υπεραγορές, είμαστε πρώτοι στο να βοηθήσουμε».