Λακκοτρύπης: Παρ’ όλες τις αυξήσεις η Κύπρος είναι φθηνή στις τιμές καύσιμωνΕπιχειρεί να δικαιολογήσει την επικείμενη νέα αύξηση στις τιμές των καυσίμων το Υπουργείο Ενέργειας.

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Ενέργειας το οποίο προσπαθεί να δικαιολογήσει την νέα αύξηση στις τιμές των καυσίμων, αναφέροντας οτι η Κύπρος έστω και με αυτές τις αυξήσεις παραμένει φθηνή ως προς τις τιμές των καυσίμων.

Ο Γιώργος Λακκοτρύπης κάνει λόγο πως, όπως συμβαίνει και παγκόσμια, η μετάβασή μας σε καθαρότερη ενέργεια συνεπάγεται αυξημένο κόστος, «και η προσπάθειά μας ως Κυβέρνηση, ήταν και παραμένει η επίτευξη των περιβαλλοντικών μας στόχων με τη λιγότερη δυνατή επιβάρυνση στην οικονομία.».

Αυξήσεις αλλά οχι τόσο ψηλές όσο αναφέρονται

«Σήμερα βρισκόμαστε στο 5% του στόχου και με Διάταγμα του Υπουργού Ενέργειας που εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή, το ποσοστό ανεβαίνει στο 7.3%. Αυτό αναμένεται να επιφέρει όντως αύξηση στην τιμή της βενζίνης» αλλά οπως ισχυρίζεται, όχι στα επίπεδα που δημοσιεύονται αλλά της τάξης των 2 με 2.5 σεντ του ευρώ, περιλαμβανομένων και των φόρων. «Στο πετρέλαιο κίνησης δεν αναμένεται ιδιαίτερη μεταβολή», αναφέρει ο Γιώργος Λακκοτρύπης.

«Τονίζεται σχετικά πως ακόμα και με την αύξηση των 2.5 σεντ στην τελική τιμή της βενζίνης, η Κύπρος θα είναι η 5η φθηνότερη χώρα στην ΕΕ βάσει των τιμών που ίσχυαν την περασμένη Δευτέρα, με πέραν των 20 σεντ διαφορά από τον μέσο όρο των κρατών μελών», τονίζει στην ανακοίνωση του ο υπουργός Ενέργειας.

«Σε κάθε περίπτωση, η αναμενόμενη αυτή αύξηση στην τιμή της βενζίνης υπήρξε και ο λόγος που η Κυβέρνηση περίμενε έως τώρα για την έκδοση του εν λόγω Διατάγματος για πρόσμιξη βιοκαυσίμων, αφού οι προηγούμενες χρονιές δεν μετρούν σωρευτικά προς τον στόχο», καταλήγει η ανακοίνωση.