Λακωνική απάντηση ΑΚΕΛ σε Κυβέρνηση – «Αυτό που δίνει άλλοθι στην Τουρκία είναι η αντιφατική πολιτική Αναστασιάδη»

Λακωνική απάντηση προς την Κυβέρνηση εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης (05/10), το ΑΚΕΛ, με αφορμή, γραπτή δήλωση της αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Νιόβης Παρισινού.

Όπως τονίζει το ΑΚΕΛ, «αυτό που δίνει άλλοθι στην Τουρκία και την τουρκοκυπριακή ηγεσία είναι η λανθασμένη και αντιφατική πολιτική του κ. Αναστασιάδη. Σε αυτή την πολιτική ασκούμε κριτική».

Νωρίτερα, η κα Παρισινού ισχυρίστηκε ότι «το ΑΚΕΛ θα πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσει τις πραγματικότητες και να παύσει να παρέχει άλλοθι στην τουρκική και τουρκοκυπριακή πλευρά, των οποίων οι προτάσεις κινούνται εντελώς εκτός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών και των όρων εντολής του Γενικού Γραμματέα του διεθνούς Οργανισμού».

Υποστήριξε μάλιστα ότι «το ΑΚΕΛ κυβέρνησε ή και συγκυβέρνησε για πολλά χρόνια και είχε κάθε ευκαιρία να εφαρμόσει τις πολιτικές που σήμερα υποβάλλει προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως σωτήριες. Γιατί δεν το έπραξαν; Ποιος τους εμπόδιζε αν όχι η τουρκική αδιαλλαξία;».

Ισχυρίστηκε επίσης πως «τα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει το ΑΚΕΛ είναι εάν αναγνωρίζουν τους διαχρονικούς στόχους της Τουρκίας. Τι έπραξαν από τις ημέρες της συγκυβέρνησης και κυβέρνησης τους προς αποτροπή τους; Τι έπραξαν μεταξύ του «όχι» για το τσιμέντωμα του «ναι» από το 2004 μέχρι το 2013;.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απευθύνεται σε κόμματα και πολίτες και για μία ακόμη φορά, με την έκκληση για συστράτευση. Ο στόχος της απαλλαγής από την κατοχή είναι κοινός, κοινές θα πρέπει να είναι και οι προσπάθειες», υποστήριξε η κα Παρισινού.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.