Λάμπρος Πιερή: Η κάρτα φιλάθλου δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς που έχει εφαρμοστεί και έχει αποτύχει

Ελεύθεροι αφέθηκαν τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες για την ρίψη αντικειμένων στο ντέρμπι μεταξύ Ομόνοιας και ΑΠΟΕΛ.

Μιλώντας στην απογευματινή εκπομπή του ΑΣΤΡΑ «Επικαιρότητα Αλλιώς», ο δικηγόρος των δύο συλληφθέντων Λάμπρος Πιερή, ανέφερε ότι με βάση την ανεπίσημη πληροφόρηση που είχαν από την Αστυνομία, δεν προέκυψε κατηγορία εναντίον τους και έτσι αφέθηκαν ελεύθεροι. Όπως είπε, η λαλίστατη αστυνομία έπρεπε μετά από δυο ημέρες να επεξηγήσει τι έγινε και να είχε την ευθιξία να απολογηθεί στα άτομα που συνέλαβε και τους προσέβαλε δημόσια, περνώντας τους χειροπέδες. Διερωτήθηκε δε για ποιο λόγο την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων.

Ο Λάμπρος Πιερή έκανε επίσης λόγο για λανθασμένη ταυτοποίηση προσώπων. Πρόσθεσε ότι με αυτό που έγινε αποδεικνύεται ότι η κάρτα φιλάθλου δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς που έχει εφαρμοστεί και έχει αποτύχει. Τόνισε ακόμα ότι το σύστημα είναι λανθασμένο, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ο «τρομονόμος» με τον οποίο προσπαθούν να εκφοβίσουν μεγάλη μερίδα του φίλαθλου κόσμου που δεν έχει παραβατική συμπεριφορά.

Ο κ. Πιερή υπέδειξε ότι πρέπει να τροποποιηθεί η νομοθεσία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy