Νομικά μέτρα κατά του δικηγόρου της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου, Γιώργου Καραπατάκη, προτίθεται να πάρει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Διαβάστε επίσης: Ο Πάτερ Σάββας «έδωσε» στεγνά τον ΠτΔ και δύο πολιτικούς αρχηγούς για την ασφαλτική μονάδα

Συγκεκριμένα μέσω  επιστολής, ο δικηγόρος του κ. Νεοφύτου, Χρίστος Μ. Τριανταφυλλίδης αναφέρεται στις δηλώσεις του κ. Καραπατάκη  σε τηλεοπτική  εκπομπή  όπου ισχυρίστηκε ότι ο κ. Νεοφύτου  είχε εμπλοκή στο θέμα της κατασκευής ασφαλτικού εργοστασίου στη περιοχή Σταυροβουνίου. Σύμφωνα με τον κ. Καραπατάκη, την περασμένη Δευτέρα ο κ. Νεοφύτου είχε συνάντηση στη Λευκωσία με μοναχό της Μονής Σταυροβουνίου και τον πέρασε από «ιερά εξέταση» στην προσπάθειά του να κάμψει τις αντιδράσεις των μοναχών.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ μέσω του δικηγόρου του σημειώνει ότι οι λόγω αναφορές  δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είναι αναληθείς και ως εκ τούτου συνιστούν δυσφήμιση προς τον ίδιο.

Αυτούσια η επιστολή :

 

Απριλίου 2019

Κον Γιώργο Α. Καραπατάκη

Δικηγόρο

Ρηγαίνης 4

1ος όροφος

1010 Λευκωσία

Αγαπητέ κ. Καραπατάκη

 

Γράφω τη παρούσα εκ μέρους και κατ΄ εντολή του πελάτου μου, του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού κου Αβέρωφ Νεοφύτου και αναφερόμενος εις τας δηλώσεις σας την 16/4/2019 εις την εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» (όπου αναφερθήκατε ονομαστικά εις τον πελάτη μου) σε συνδυασμό με εκείνες εις την Εφημερίδα «Χαραυγή» (εις τις οποίες αφήσατε σαφέστατα να νοηθεί ότι αναφέρεστο εις τον πελάτη μου) σχετικά με το θέμα της κατασκευής ασφαλτικού εργοστασίου στη περιοχή Σταυροβουνίου για να σας ενημερώσω ότι οι εν λόγω αναφορές σας εις τον πελάτη μου σε συνδυασμό με τις ενέργειες και/η τα λεγόμενα που του αποδίδονται με κανένα τρόπο δεν ανταποκρίνονται εις τη πραγματικότητα και/η είναι αναληθή και, κατ΄ επέκταση, λόγω της φύσεως των, συνιστούν δυσφημιστικές αναφορές σε σχέση με αυτόν.

Κατ΄ ακολουθία των ανωτέρω σας καλώ όπως αμέσως ανακαλέστε ανεπιφύλακτα τις εν λόγω αναφορές σας εις τον πελάτη μου.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο πελάτης μου επιφυλάττει τα νομικά του δικαιώματα.

 

Διατελώ

Χρίστος Μ. Τριανταφυλλίδης

Δικηγόρος