Λαμβάνουν αποφάσεις την ερχόμενη εβδομάδα οι Γονείς Μέσης

Η μοναδική βαθμίδα εκτός σχολείου , παραμένουν οι μαθητές του γυμνασίου και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα σε ότι αφορά την εκπαίδευση.

Μιλώντας στον Άστρα ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας γονέων μέσης εκπαίδευσης Χαράλαμπος Διονυσίου μίλησε και για προβλήματα που μπορεί να προκληθούν στη ψυχολογία των μαθητών

Διερωτήθηκε την ίδια ώρα πως τα ίδια παιδιά μπορούν να πηγαίνουν σε χώρους εστίασης αλλά όχι στο σχολείο τονίζοντας ότι δεν τιμά καμία κοινωνία να εμποδίζει την φυσική παρουσία των μαθητών στα σχολεία.

Ο κ. Διονυσίου χαιρέτησε και την τοποθέτηση του επικεφαλής της επιδημιολογικής ομάδας Κωνσταντίνου Τσιούτη που σε χθεσινή ανάρτηση του ξεκαθάρισε ότι ήταν πολιτική απόφαση το κλείσιμο των σχολείων και όχι απόφαση των επιστημόνων σημειώνοντας ότι ο ίδιος θα αναλάβει πρωτοβουλία για επιστροφή όλων των μαθητών στα θρανία.

Πρόσθεσε ότι την ερχόμενη βδομάδα, αφού καταγραφούν εισηγήσεις και αντιδράσεις θα παρθούν και οι τελικές αποφάσεις της συνομοσπονδίας γονέων.

Κ. Τσιούτης: «Μην επιτίθεστε στους ειδικούς με αφορμή πολιτικές αποφάσεις»

Σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα προχώρησε ο επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής Κωνσταντίνος Τσιούτης, μετά και την ανακοίνωση των χαλαρώσεων στα περιοριστικά μέτρα από τον Υπουργό Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιούτης έγραψε χαρακτηριστικά «μην επιτίθεστε στους ειδικούς με αφορμή πολιτικές αποφάσεις», τονίζοντας παράλληλα πως θα αναλάβει πρωτοβουλία για να γίνουν τα σχολεία πιο ασφαλή για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

Αυτούσια η ανάρτηση του κ. Τσιούτη:

«Μην επιτίθεστε στους ειδικούς με αφορμή πολιτικές αποφάσεις. Όπως έχουμε ξαναπεί, οι αποφάσεις γενικά, μπορεί να έχουν βάση κάποιες εκ των εισηγήσεων μας αλλά δεν είναι πάντα οι εισηγήσεις μας.

Για τα σχολεία, εμείς είμαστε εδώ, έτοιμοι να συνεργαστούμε και με τους εκπαιδευτικούς και με τους γονείς για να βοηθήσουμε και να κάνουμε τα σχολεία πιο ασφαλή για τα παιδιά και για τους δασκάλους και καθηγητές τους.

Ως επικεφαλής της ΣΕΕ αναλαμβάνω πρωτοβουλία την οποία θα μεταφέρω στην Κυβέρνηση, στον Υπουργό Υγείας και Υπουργό Παιδείας προσωπικά, ώστε να το μελετήσουμε με προσοχή και να δούμε πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε πρωτόκολλα που να διασφαλίζουν όσο το δυνατό περισσότερο τη φυσική παρουσία των παιδιών στις τάξεις τους. Για να πετύχει όμως η προσπάθεια, απαιτείται η συνεργασία όλων».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.