Παράθυρα/ Ορίζοντας

Land of Darkness / Land of Light

Οι Ασώματες Δυνάμεις με 25 χρόνια δημιουργικής πορείας

Οι Ασώματες Δυνάμεις της Μάχης Δημητριάδου Lindahl  γιορτάζουν φέτος 25 χρόνια δημιουργικής πορείας με το νέο τους έργο Land of Darkness / Land of Light που σμίγει τον σύγχρονο χορό με την κλασσική μουσική.

Βασισμένο στη μουσική σύνθεση του Φρανς Σούμπερτ Η Κόρη κι ο Θάνατος, σε ζωντανή εκτέλεση από τους Fusionia Quartet, οι έξι χορευτές και χορεύτριες της ομάδας μεταφέρουνε μέσα από τις ιστορίες των σωμάτων τους  την  προσωπική  αλλά και τη συλλογική τους αναμέτρηση με τη ζωή και τον θάνατο.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου: «Η έννοια του σκότους σε αντιδιαστολή με την έννοια του φωτός, σηματοδοτεί το πλαίσιο της χορογραφικής έρευνας. Εγγεγραμμένο στην κυτταρική μας μνήμη, το πέρασμα από φως στο σκοτάδι,  εικαστικά όσο και συμβολικά απεικονίζει τη βασική αρχή της αέναης αλλαγής, όπου η μία κατάσταση εμπεριέχει εν δυνάμει την άλλη. Στις πολυάριθμες αναφορές της μυθολογίας, της ψυχολογίας, των θρησκειών, της φιλοσοφίας  και της λογοτεχνίας,  το ταξίδι αυτό σημαίνει την αέναη κυκλική μεταμόρφωση των δυνάμεων της ζωής, από την γέννηση, στην άνθιση, στην πληρότητα, στην φθορά, στον θάνατο και στην αναγέννηση.»

Χορογραφική διεύθυνση / Σκηνοθεσία: Ανδρομάχη Δημητριάδου Lindahl,
Μουσική: Φρανς Σούμπερτ «The Death and the Maiden» σε ζωντανή εκτέλεση από τους  Fusionia quartet: Μάριος Ιωάννου(βιολί) Σάββας Λαγού(βιολί), Sorin Alexandru Horlea(viola), Robertas Grod (cello), Σκηνική επιμέλεια / Κοστούμια: Έλενα Κατσούρη, Φωτισμοί: Γιώργος Λάζογλου.
Χορός / συν-δημιουργία: Χριστιάνα Ευτυχίου, Άνθη Κέττηρου, Γεωργία Κωνσταντίνου-Κλάρκ,  Λοίζος  Κωνσταντίνου, Φούλη Στυλιανίδου, Σωτήρης Σωτηρίου

Land Of Darkness

 Θέατρο Ριάλτο, Τρίτη 3 Μαίου στις 20:30

Δημοτικό θέατρο Λευκωσίας, στις 10 και 11 Μαΐου στις 20.30

www.asomates.com   

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.