Λάρνακα: Ανάσα ζωής στο εμπορικό κέντρο – Σημάδια βελτίωσης, αλλά με επιφυλάξεις για το άμεσο μέλλον

 

Σημάδια αισθητής βελτίωσης παρουσίασε η κίνηση στα καταστήματα του εμπορικού κέντρου της Λάρνακας λόγω και της αυξημένης τουριστικής κίνησης, όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ΠΟΒΕΚ Λάρνακας – Αμμοχώστου. Με δηλώσεις του, ο Κυριάκος Αμπίζας ανέφερε ότι τα καλά αποτελέσματα στις αφίξεις τουριστών είχαν την αντανάκλασή τους και στην κίνηση στα καταστήματα στο κέντρο της Λάρνακας, τα οποία πήραν ανάσα κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Ταυτόχρονα, όμως, παρουσιάστηκε συγκρατημένος ως προς το αμέσως επόμενο διάστημα αποδίδοντας τις επιφυλάξεις των καταστηματαρχών κυρίως στις διεθνείς εξελίξεις, όπως η ενεργειακή κρίση και οι επιπτώσεις που θα έχει στην αγοραστική δύναμη των Ευρωπαίων πολιτών. «Φέτος το καλοκαίρι, ο κόσμος κυκλοφόρησε περισσότερο, σε αντίθεση με τα δύο τελευταία χρόνια που ήταν πιο “σφιχτός”, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και της οικονομικής κατάστασης, η οποία με τη σειρά της επηρεάστηκε από την πανδημία. Επίσης, φέτος υπήρχε και στην Κύπρο, όπως και σε άλλες χώρες, αυξημένη τουριστική κίνηση, κάτι που έδωσε ανάσα ζωής στα καταστήματα που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης του Ζήνωνα», σημείωσε ο κ. Αμπίζας εξηγώντας ότι το εμπορικό κέντρο επωφελείται και από τους Κύπριους επισκέπτες. Ο επικεφαλής της οργάνωσης των μικρομεσαίων καταστηματαρχών έκανε επίσης μια σημαντική επισήμανση διαπιστώνοντας ότι μετά το αρχικό σοκ που δέχθηκε το εμπορικό κέντρο από το άνοιγμα του Metropolis Mall, ο κόσμος φαίνεται να επιστρέφει στον παραδοσιακό εμπορικό πυρήνα της πόλης.

Μάλιστα, όπως εκτιμά ο Κ. Αμπίζας, οι προοπτικές αναμένεται να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο με τα έργα που προγραμματίζονται, όπως η ανάπλαση των πλατειών Ακρόπολης και Αλκής και η πλακόστρωση των οδών Ερμού, Ζήνωνος Κιτιέως μαζί με όλους τους κάθετους δρόμους που συνδέουν το εμπορικό κέντρο με το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.

Επίσης, εκτίμησε ότι η τοποθέτηση σκιάστρων στις οδούς Ερμού και Ζήνωνος θα βοηθήσει, όπως και η απόφαση να εγκατασταθούν περισσότερα παγκάκια.

Ο επικεφαλής των οργανωμένων επαγγελματιών παραδέχθηκε ότι οι καταστηματάρχες θα υποστούν κάποιο κόστος από το κλείσιμο δρόμων για την υλοποίηση κάποιων έργων, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι το μακροχρόνιο όφελος θα είναι πολλαπλάσιο. «Το σύμπλεγμα του εμπορικού κέντρου της Λάρνακας με τις υποδομές και τα καταστήματα αποτελεί, τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους ξένους επισκέπτες, μοναδικό σημείο της πόλης και πρέπει να διατηρηθεί, αλλά και να ανανεωθεί», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΒΕΚ Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Καταλήγοντας, ο κ. Αμπίζας στήριξε την αισιοδοξία του και στο γεγονός ότι πρόσφατα άνοιξαν δύο νέα καταστήματα στην οδό Ζήνωνος, κάτι που δείχνει, όπως είπε, ότι οι επιχειρηματίες είναι πρόθυμοι να επενδύσουν.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.