Λάρνακα: Ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και άλυτα προβλήματα στην περιοχή Κρασά

Επισκέφθηκαν και κατέγραψαν σωρεία ζητημάτων δημοτικοί σύμβουλοι Αραδίππου και Λάρνακας

 

Σωρεία προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής Κρασά κατέγραψαν δημοτικοί σύμβουλοι των Δήμων Λάρνακας και Αραδίππου μετά από επίσκεψη στην περιοχή. Οι Άθως Καζαντζής, Σωτήρης Αγαπίου και Μηνάς Ξιούρουππας περιόδευσαν στην περιοχή μαζί με στελέχη της τοπικής επιτροπής του ΑΚΕΛ στις 4 Μαρτίου και το κύριο συμπέρασμα από τις επαφές που είχαν είναι ότι έργα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής βρίσκονται στα συρτάρια παρά το γεγονός ότι έχουν εξαγγελθεί εδώ και μερικά χρόνια από τον δήμαρχο Ευάγγελο Ευαγγελίδη.

Ανάμεσα στα βασικότερα είναι η συνένωση με το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας. Παρ’ όλο ότι ο στόχος επιτεύχθηκε έστω με μεγάλη καθυστέρηση, οι διαδικασίες καθυστερούν με αποτέλεσμα να συνεχίζονται τα προβλήματα υδροδότησης της περιοχής στην οποία, πέρσι, λόγω προβλημάτων στην παροχή νερού, αναγκάστηκε ο Δήμος Αραδίππου να παρέχει νερό σε οικίες με βυτιοφόρα!

Σε ό,τι αφορά το αποχετευτικό, παρά το γεγονός ότι η περιοχή Κρασά συνδέθηκε με το αποχετευτικό Λάρνακας εδώ και μερικά χρόνια, εκκρεμούν ζητήματα με τη διαχείριση των ομβρίων υδάτων.

Όπως ξεκαθαρίστηκε, η αντίθεση των κατοίκων για έκδοση άδειας οικοδομής για εργοστάσιο επεξεργασίας χρυσού παραμένει και αυτό τονίστηκε επειδή υποβλήθηκε εκ νέου αίτηση για έκδοση άδειας.

Θέμα που επηρεάζει άμεσα την ποιότητα ζωής των κατοίκων είναι η κατάσταση των πάρκων και παιχνιδότοπων. Αν και έχουν δημιουργηθεί κάποια καινούργια πάρκα, τα υφιστάμενα έχουν παραμεληθεί εντελώς ενώ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, από τον Μάρτιο του 2017 ο δήμαρχος Αραδίππου παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο τα έργα που θα προωθούσε στη νέα του θητεία και τα οποία αφορούσαν και την περιοχή Κρασά και σε αυτά συμπεριλάμβανε την κατασκευή πάρκου στην περιοχή Κρασά (στις οδούς Κερυνείας και Μύρτου), το οποίο θα περιλαμβάνει και υπαίθριο αμφιθέατρο, που θα φιλοξενούσε πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου. Οι εξαγγελίες όμως τέσσερα χρόνια μετά δεν έγιναν πράξη.

«Απαιτούμε από τον δήμαρχο να προχωρήσει στην άμεση αξιοποίηση των κονδυλίων για τη δημιουργία του συγκεκριμένου χώρου, αλλά και την αναβάθμιση των υπόλοιπων παλαιών πάρκων που εξακολουθούν να έχουν παιχνίδια ακατάλληλα για τις σημερινές συνθήκες. Απαιτούμε επίσης την επισκευή των ζημιών σε όλα τα πάρκα της περιοχής», τόνισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Επίσης, πάγιο αίτημα είναι η δημιουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης του Δημότη στην περιοχή. Επί τούτου, χαιρετίστηκε η εξαγγελία του δημάρχου πριν τέσσερα χρόνια για την ικανοποίηση του αιτήματος, αλλά και πάλι τα λόγια δεν έγινα πράξη και η εξαγγελία αυτή ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Άλλα θέματα που χρήζουν εξέτασης είναι τα ψυγεία νερού σε κύριους δρόμους και η αυθαίρετη τοποθέτηση πινακίδων σε πεζοδρόμια από τον ίδιο τον Δήμο Αραδίππου.

Τάσος Περδίος

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.