Λάρνακα: Απελευθέρωση της ανάπτυξης με τερματισμό της οδηγίας Seveso

Πιέσεις για άμεσο τερματισμό ισχύος της οδηγίας Seveso που διέπει την επικινδυνότητα ενεργειακών εγκαταστάσεων ασκούν οι φορείς της Λάρνακας, ούτως ώστε να απελευθερωθεί η ανάπτυξη στην περιοχή των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών.

Ουσιαστικά, εκείνο που αναμένεται σε αυτό το στάδιο είναι η εκπλήρωση των υποχρεώσεων δύο εταιρειών υγραερίου, κάτι που θα ανοίξει το δρόμο για αποχαρακτηρισμό της περιοχής και κατά συνέπεια θα ανάψει το πράσινο φως για έγκριση αδειών για διάφορες αναπτύξεις.

Χθες, ήταν η σειρά του διευθυντή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας να τοποθετηθεί τονίζοντας ότι η άρση της οδηγίας Seveso είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του ΕΒΕΛ. «Η άρση της Οδηγίας SEVESO είναι ένα θέμα, το οποίο βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του ΕΒΕΛ και για το λόγο αυτό είμαστε σε στενή επαφή με τον δήμαρχο Ανδρέα Βύρα, τους βουλευτές και τις εταιρείες», σημείωσε ο Χαράλαμπος Ανδρέου, ο οποίος επεσήμανε ότι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην περιοχή. Το θέμα ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με τον Υπουργό Εργασίας την περασμένη Τετάρτη 19 Απριλίου όπου αναφέρθηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί ο αποχαρακτηρισμός της περιοχής.

Τάσος Περδίος

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy