Λάρνακα: Αρχές του χρόνου ο νέος δημοτικός χώρος στάθμευσης στη θέση των παραγκών

Το πρώτο τρίμηνο του 2023 θα ξεκινήσουν οι εργασίες δημιουργίας νέου δημοτικού χώρου στάθμευσης στο κέντρο της Λάρνακας.

Ο Δήμος Λάρνακας προκήρυξε στις 5 Δεκεμβρίου 2022 διαγωνισμό για κατασκευαστικές εργασίες για την υλοποίηση του καινούργιου χώρου στη λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου, δίπλα στην πολυκατοικία ΔΙΠΑ.

Οι προσφοροδότες έχουν προθεσμία υποβολής προσφορών μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2023 και θ’ ακολουθήσει η κατακύρωση και η έναρξη εργασιών για ένα έργο που εκτιμάται ότι θα κοστίσει 465 χιλιάδες ευρώ.

Το νέο πάρκινγκ θα κατασκευαστεί στο χώρο όπου βρίσκονταν μέχρι πρότινος οι παράγκες, απέναντι από το Παγκύπριο Λύκειο και με την ολοκλήρωσή του, οι πολίτες θα έχουν άλλη μια ποιοτική επιλογή δημόσιας στάθμευσης, μάλιστα σε μια περιοχή όπου υπάρχουν μεγάλες ανάγκες και σύντομα θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο με την επικείμενη ανάπλαση των πλατειών Ακρόπολης και Αλκής.

Όπως έχει αποκαλύψει ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, ο νέος χώρος στάθμευσης θα είναι χωρητικότητας 93 αυτοκινήτων και μάλιστα διανθισμένος με πράσινο, κάτι που θα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα που αντικρίζαμε μέχρι πρότινος.

Τα παλιά υποστατικά κατεδαφίστηκαν μετά από συμφωνία με τους κατόχους και έτσι άνοιξε ο δρόμος για αποκατάσταση της αισθητικής και πολεοδομικής τάξης και ταυτόχρονα αξιοποίηση ενός κεντρικού τεμαχίου για δημόσιο όφελος με δημιουργία σύγχρονου χώρου στάθμευσης.

Τα εν λόγω υποστατικά κτίστηκαν σε τουρκοκυπριακή γη και παραχωρήθηκαν σε πρόσφυγες αμέσως μετά την εισβολή ωστόσο, τα τελευταία χρόνια αφέθηκαν στο έλεος της φθοράς δημιουργώντας μια πολύ άσχημη εικόνα στο κέντρο της Λάρνακας.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.