Τι ισχυρίστηκε και πόσο καιρό είχε στην κατοχή του τα όπλα

Ενώπιον του Δικαστηρίου Λάρνακας παρουσιάστηκε το πρωί της Παρασκευής, ο 48χρονος που έστησε οπλοστάσιο στο σπίτι του στη Λάρνακα.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας ζήτησαν από το δικαστήριο της κράτησή του για περίοδο 8 ημέρων με το αίτημα τους να γίνεται αποδεκτό από τον δικαστή.

O 48χρονος σε κατάθεση του παραδέχθηκε την κατοχή του οπλισμού λέγοντας μάλιστα πως έχει εδώ και δυο χρόνια τα όπλά ωστόσο όμως δεν κατονόμασε τον προμηθευτή τους.

Υπενθυμίζεται πως η επιχείρηση στήθηκε χθες το πρωί από μέλη του ΤΑΕ και του ΟΠΕ Λάρνακας. Τα μέλη της δύναμης, μετά από έφοδο στην οικία του, εντόπισαν έν αυτόματο όπλο τύπου Καλάσνικοφ, δύο περίστροφα, ένα πιστόλι και αριθμό σφαιρών.

Ο οπλισμός μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της Αστυνομίας, για εξετάσεις προκειμένου να διαφανεί κατά πόσον χρησιμοποιήθηκε σε πρόσφατη εγκληματική ενέργεια, καθώς πρόκειται για όπλα έτοιμα για χρήση.

Υπό οκταήμερη κράτηση

Το Επαρχιακό δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα των διωκτικών Αρχών για κράτηση και εναντίον 48χρονου του εκδόθηκε διάταγμα οκταήμερης κράτησης.

Το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζει τις εξετάσεις.