Λάρνακα: Δύο κατοικίες στη Δρομολαξιάς υπέστησαν ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Δύο κατοικίες στον συνοικισμό Αυτοστέγασης Δρομολαξιάς, υπέστησαν ζημιές από τις καταρρακτώδεις βροχές και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν χθες, Δευτέρα, ενώ σημειώθηκαν και κατολισθήσεις από πέτρες σε δρόμους Κοινοτήτων της Επαρχίας Λάρνακας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Ευαγγελία Τσινίκολα, αναπληρώτρια Έπαρχος Λάρνακας «η μέχρι τώρα αναφορά που είχε η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας για ζημιές στην επαρχία αφορούν 2 κατοικίες στο Συνοικισμό Αυτοστέγασης Δρομολαξιάς. Συγκεκριμένα ανεμοθύελλα μετακίνησε κεραμίδια και τσίγκους από κατοικία στο Συνοικισμό, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στη στέγη παρακείμενης κατοικίας».

Πρόσθεσε ότι «λειτουργοί της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας επιθεώρησαν τις 2 κατοικίες για την καταγραφή των ζημιών και την εκτίμηση της δαπάνης για την επιδιόρθωση τους, με την παραχώρηση της αναγκαίας οικονομικής βοήθειας στους ιδιοκτήτες. Η μια κατοικία είναι κατοικήσιμη ενώ οι ιδιοκτήτες της δεύτερης κατοικίας συστεγάζονται προσωρινά με τα παιδιά τους».

Σημείωσε ακόμα ότι από τις καταρρακτώδεις βροχές και τα έντονα καιρικά φαινόμενα υπήρξαν «κατολισθήσεις από πέτρες σε δρόμους αρμοδιότητας της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας και σε αγροτικούς δρόμους. Συγκεκριμένα ο δρόμος Μενόγεια – Αλαμινός καθαρίστηκε χθες από συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης ενώ σήμερα θα καθαριστούν οι δρόμοι Αγίων Βαβατσινιάς – Βαβατσινιάς, Οράς – Ακαπνούς, Μελίνης, Αγιοι Βαβατσινιάς και ο παλαιός δρόμος Ψευδάς – Αγίας Αννας».

Σύμφωνα με την κα. Τσινίκολα «ζημιές παρατηρήθηκαν και σε αγροτικούς δρόμους στην Οδού οι οποίες θα αποκατασταθούν τις επόμενες μέρες».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy