Λάρνακα: Εκστρατεία καταπολέμησης οπτικής ρύπανσης στις τουριστικές περιοχές της πόλης

Εκστρατεία πάταξης της παρανομίας και καταπολέμησης της οπτικής ρύπανσης στις τουριστικές περιοχές της Λάρνακας ανέλαβαν οι Δήμοι Λάρνακας και Λιβαδιών και τα Κοινοτικά Συμβούλια Βορόκληνης και Πύλας, με την στήριξη της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) και του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Σε ανακοίνωση της ΕΤΑΠ αναφέρεται ότι «όλοι οι αρμόδιοι φορείς ανέλαβαν εκστρατεία με στόχος την απομάκρυνση των παράνομων διαφημιστικών κατασκευασμάτων. Η εκστρατεία «σκούπα» θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Ιουλίου 2022 και θα επικεντρωθεί στις κύριες οδικές αρτηρίες και τις τουριστικές περιοχές των σχετικών τοπικών αρχών και στο κέντρο της πόλης της Λάρνακας».


Η εκστρατεία «θα περιλαμβάνει αφαίρεση και απομάκρυνση όλων των παράνομων πινακίδων/κατασκευασμάτων σε πεζοδρόμια, σε διαχωριστικές νησίδες και σε δημόσιους/κοινόχρηστους χώρους».

Προστίθεται ότι «το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης και καταχρηστικής τοποθέτησης διαφημιστικών κατασκευασμάτων δημιουργεί ένα αισθητικά άκομψο θέαμα, προκαλώντας ταυτόχρονα προβλήματα ασφάλειας σε οδηγούς και πεζούς αλλά και σοβαρή αισθητική υποβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος. Ο αδιάκοπος βομβαρδισμός από ετερόκλητα διαφημιστικά μηνύματα είναι ένα αρνητικό φαινόμενο που επηρεάζει την εικόνα της Κύπρου ως τουριστικός προορισμός και πρέπει να παταχθεί πάραυτα».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.