Λάρνακα: Ένα καλοκαίρι γεμάτο με θαλάσσια σπορ

Τι προτείνει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας για μικρούς και μεγάλους

Ένα καλοκαίρι γεμάτο με θαλάσσια σπορ προτείνει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης σε μια τουριστική σεζόν όπως καμία άλλη. Έχοντας προσαρμόσει την καμπάνια προβολής του προϊόντος στην προώθηση του εσωτερικού τουρισμού, η ΕΤΑΠ τοποθετεί τα θαλάσσια αθλήματα πολύ ψηλά στα ατού της πόλης και επαρχίας Λάρνακας και καλεί τους επισκέπτες να τα απολαύσουν μαζί με τα πιο καθαρά νερά στην Ευρώπη.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και νέες δραστηριότητες που σχετίζονται με τη θάλασσα και μπορεί να απολαύσει κάποιος στη Λάρνακα είναι το SUP Stand Up Paddleboards. Είναι μια άσκηση στην οποία ο αθλούμενος καλείται να ισορροπήσει πάνω σε μια σανίδα στο νερό κωπηλατώντας ταυτόχρονα, οπότε χρησιμοποιεί κεντρικούς μύες του σώματος για να μπορέσει να κρατηθεί όρθιος. Η πολύ ενδιαφέρουσα αυτή δραστηριότητα διεξάγεται την αυγή στο μαγευτικό θαλάσσιο τοπίο της ακτής Μακένζι και όπως αναφέρει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λάρνακας αξίζει κάποιος να το δοκιμάσει αφού θα έχει διπλό όφελος εξασκώντας και το σώμα αλλά και το μυαλό.


Το δεύτερο θαλάσσιο σπορ που προτείνεται είναι μαθήματα αετοσανίδας Kitesurfing.  Είναι μια δραστηριότητα που προσφέρεται τα τελευταία χρόνια στην ακτή Κιτίου – Σοφτάδων η οποία είναι ιδανική για το συγκεκριμένο πολύ ξεχωριστό άθλημα, κυρίως λόγω των φυσικών στοιχείων. Τα μαθήματα παραδίδονται από εκπαιδευτές του Διεθνούς Οργανισμού Αετοσανίδας στην παραλία όπου διεξάγεται και το ετήσιο πρωτάθλημα, το οποίο προσελκύει τους καλύτερους αθλητές Kitesurfing στον κόσμο.

Εκτός από την αετοσανίδα, το φετινό καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Αύγουστο τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πολλά πράγματα σχετικά με θαλάσσια αθλήματα με σανίδες σε δύο προπονητικά σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν από τις 3 μέχρι τις 8 Αυγούστου και από τις 24 μέχρι τις 29 Αυγούστου για παιδιά ηλικιών 13 με 17 ετών.

Θαλασσια Σπορ 1

Τελευταίο αλλά όχι έσχατο είναι το άθλημα των καταδύσεων στο οποίο η Λάρνακα δικαιωματικά κατέχει τα πρωτεία και έχει ξεφύγει ακόμα περισσότερο από τους ανταγωνιστές της με την προσθήκη του νέου τεχνητού υφάλου στη θαλάσσια περιοχή Ορόκλινης.

Σύμφωνα με την ΕΤΑΠ, η καταδυτική κοινότητα μπορεί να συνεχίσει να θαυμάζει το μοναδικό Ζηνοβία, ένα από τα δέκα κορυφαία σημαία ναυαγιο-κατάδυσης σε ολόκληρο τον κόσμο, το οποίο συνεχίζει να ενθουσιάζει τους λάτρεις του βυθού της θάλασσας.


Από τον περασμένο Δεκέμβριο όμως, στο δυναμικό της συγκεκριμένης βιομηχανίας της Λάρνακας έχει προστεθεί και ο διπλός τεχνητός ύφαλος της θαλάσσιας περιοχής Ορόκλινης ο οποίος, σύμφωνα με την ΕΤΑΠ, έχει ήδη αρχίσει να μετατρέπεται σ’ ένα θαλάσσιο βασίλειο!

Από τον περασμένο Μάρτιο, με διάταγμα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος η θαλάσσια περιοχή του τεχνητού υφάλου της Λάρνακας στην περιοχή Ορόκλινης έχει κηρυχθεί ως απαγορευμένη περιοχή για ψάρεμα και για διέλευση σκαφών, με εξαίρεση φυσικά σκάφη της Δημοκρατίας και καταδυτικά σκάφη που φέρουν σημαία και διακριτικά καταδύσεων με βάση τους διεθνείς κανονισμούς καταδύσεων. Η περιοχή που έχει δεσμευτεί είναι πίσω από το ξενοδοχείο Palm Beach όπου τον περασμένο Δεκέμβριο ποντίστηκαν τα δύο σκάφη που συναποτελούν τον νέο τεχνητό ύφαλο της Λάρνακας. Στις 7 Δεκεμβρίου ποντίστηκε το μεγάλο σκάφος Ελπίδα μήκους 63 μέτρων σε βάθος 30 μέτρων και στις 10 Δεκεμβρίου 2019 έγινε η πόντιση του Lef 1 σε βάθος 13 μέτρων.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.