Λάρνακα:  Εξαιρετικές προοπτικές για την τουριστική σεζόν

Μεγάλη αισιοδοξία επικρατεί στην τουριστική βιομηχανία της Λάρνακας, αφού η σεζόν ξεκίνησε εξαιρετικά. Η περιφερειακή Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης σημείωσε ότι οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία και στα αγροτουριστικά καταλύματα κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Μάλιστα, η ΕΤΑΠ παρέπεμψε σε έρευνα που διεξήγαγε και η οποία κατέδειξε ότι η πλειοψηφία των ξενοδόχων δήλωσαν «αρκετά ικανοποιημένοι» από τις κρατήσεις της καλοκαιρινής σεζόν, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ξενοδοχεία είναι υπερπλήρη για κάποιες περιόδους. Η ικανοποιητική ροή κρατήσεων αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και τον Οκτώβριο, σημείωσε η ΕΤΑΠ, ενώ σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη σεζόν υπάρχει σαφής αύξηση. Μάλιστα, οι τουριστικοί επιχειρηματίες ευελπιστούν και στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, ώστε να μπορέσουν οι πληρότητες να φτάσουν τα επίπεδα του 2019 που θεωρείται η καλύτερη τουριστική χρονιά για τα ξενοδοχεία της Λάρνακας.

Αν και έχουν αφαιρεθεί από την εξίσωση οι αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας, οι απώλειες έχουν μετριαστεί από άλλες αγορές, σημείωσε επίσης η ΕΤΑΠ. Οι κύριες τουριστικές αγορές της Λάρνακας κατά την τρέχουσα χρονιά είναι το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο, χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και κυρίως η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Ρουμανία, καθώς και η Γερμανία-Αυστρία και ο Λίβανος. Αυξημένες είναι για αυτή τη χρονιά και οι κρατήσεις από τη Γαλλία, ενώ νεοεμφανιζόμενες αγορές για τη Λάρνακα αποτελούν η Σερβία και η Αρμενία, με μικρό ακόμη αριθμό αφίξεων. Η κίνηση από την ελληνική αγορά είναι επίσης αυξημένη και αφορά κυρίως επαγγελματικά ταξίδια, τμήμα της αγοράς που κατακτά συνεχώς έδαφος στη Λάρνακα. Όσον αφορά τα αγροτουριστικά καταλύματα, οι κυριότερες αγορές και για φέτος παραμένουν η Γερμανία, η Αυστρία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy