Έντονη δυσαρέσκεια και εκνευρισμό προκάλεσε στις οικογένειες και στους καλεσμένους ζεύγους που παντρευόταν την περασμένη εβδομάδα σε εκκλησία της Λάρνακας, η απόφαση ιερέα να μην ολοκληρώσει το μυστήριο του γάμου, αφήνοντας το ζεύγος στα μισά του..χορού του Ησαϊα.

Σύμφωνα με την οικογένεια, ο ιερέας εκνευρίστηκε από τα πειράγματα της παρέας στον κουμπάρο του ζεύγους, κάτι που συνηθίζεται κατά το χορό του Ησαΐα, ,με τον πρώτο να σταματάει άρον άρον το χορό και να επιπλήττει τους παρευρισκομένους.

Ο ιερέας όχι μόνο σταμάτησε το χορό του Ησαΐα αλλά δεν συνέχισε ούτε το υπόλοιπο μυστήριο και δεν παρουσίασε το ευαγγέλιο στο ζεύγος για να το προσκυνήσουν.

Εντύπωση προκαλεί επίσης η απάντηση του ιερέα στην επισήμανση της οικογένειας ότι είναι πολύτεκνη και συνεπώς δικαιούται να πληρώσει μειωμένη αμοιβή, αφού αλαζονικά απάντησε πως «ο κουμπάρος δεν είναι πολύτεκνος συνεπώς δεν δικαιούστε έκπτωση».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η οικογένεια θα προχωρήσει σε καταγγελία του ιερέα στην Ιερά Μητρόπολη Λάρνακας για την απαράδεχτη συμπεριφορά του κατά την τέλεση των καθηκόντων του.

Τάσος Αναστάση