Λάρνακα: «Καρφιά» κυβερνητικών γιατρών κατά ΟΚΥπΥ για την ενίσχυση των Πρώτων Βοηθειών

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Απόδειξη της αποτυχίας του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ν’ αντιληφθεί και να επιλύσει τα προβλήματα στα κρατικά νοσοκομεία αποτελεί η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο Λάρνακας για αναζήτηση λύσεων για θέματα που απασχολούν τις Πρώτες Βοήθειες και την Εντατική.

Αυτή τη θέση εξέφρασε η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών μετά τις δηλώσεις του κ. Χατζηπαντέλα για αποφάσεις άμεσης ενίσχυσης του ΤΑΕΠ στη Λάρνακα. «Τα γεγονότα εκ νέου μιλούν από μόνα τους. Ο ΟΚΥπΥ, παρά τα ευχολόγια, έχει αποδείξει ότι δεν αντιλαμβάνεται αλλά ούτε και μπορεί να αντιδράσει έγκαιρα και ποιοτικά στα προβλήματα που αναφύονται. Υπενθυμίζουμε τις πρόσφατες τοποθετήσεις μας σε σχέση με τα προβλήματα που ταλανίζουν το ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και από ό,τι διαφαίνεται, δεν είναι η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. που λαϊκίζει», τόνισε χαρακτηριστικά η συντεχνία των κυβερνητικών ιατρών, επαναλαμβάνοντας ότι το γεγονός ότι ο Υπουργός Υγείας και η γενική διευθύντρια του υπουργείου αισθάνθηκαν την ανάγκη να επισκεφθούν το νοσηλευτήριο και να δώσουν λύσεις για το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, δείχνει ότι το μοντέλο του ΟΚΥπΥ έχει αποτύχει και γι’ αυτό υπάρχουν ευθύνες.

Ο Υπουργός Υγείας εξήγγειλε την περασμένη Τετάρτη άμεση ενίσχυση των Πρώτων Βοηθειών στη Λάρνακα με γιατρούς, παραδεχόμενος έτσι την ορθότητα των τοποθετήσεων της ΠΑΣΥΚΙ για την ανάγκη ενίσχυσης του τμήματος.

 Τάσος Περδίος 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.