Λάρνακα: Κατεδαφίζεται το ιστορικό οίκημα της Αλκής

Νέο πενταώροφο κτίριο στη θέση του, που θα στεγάσει και το σύλλογο της Λάρνακας

Παρελθόν θ’ αποτελέσει το 2022 το ιστορικό οίκημα της Αλκής στην ομώνυμη πλατεία στο κέντρο της Λάρνακας. Ενώ η πλατεία βρίσκεται σε διαδικασία σχεδιασμού πλήρους ανάπλασης, έχει αποφασιστεί και η κατεδάφιση του παλιού οικήματος που στεγάζει τον ιστορικό σύλλογο της πόλης.

Στη θέση του κτιρίου εκείνου θα ανεγερθεί πενταώροφη πολυκατοικία, η οποία θα στεγάσει και την Αλκή.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Αλκής, Άντη Λόππα, μετά την κατάσχεση του κτιρίου από την Τράπεζα Κύπρου πριν από μερικά χρόνια λόγω των τεράστιων οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε, τότε, ο σύλλογος, μικρή ομάδα οπαδών της Αλκής, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου, κατέβαλαν ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, έτσι ώστε το κτίριο να περιέλθει ξανά στην κυριότητα των φίλων του σωματείου.

«Κύριος μέτοχος αυτής της προσπάθειας είναι ιδιώτης επιχειρηματίας από την επαρχία Λάρνακας, υποστηρικτής της Αλκής, με τον οποίο συμφωνήθηκε πριν από αρκετούς μήνες όπως το υφιστάμενο οίκημα κατεδαφιστεί και στη θέση του να ανεγερθεί ένα καινούργιο κτίριο πέντε ορόφων. Η πρόταση που έγινε αποδεκτή αφορά την παραχώρηση του ισογείου και του πρώτου ορόφου στην Αλκή, ενώ τους υπόλοιπους ορόφους θα διαχειρίζεται ο επιχειρηματίας», ανέφερε ο κ. Λόππας, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2022 το υφιστάμενο οίκημα να έχει κατεδαφιστεί.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.