Λάρνακα: Κατέθεσε η μητέρα του 14χρονου μαθητή που δέχθηκε ρατσιστική επίθεση

Κατάθεση στην Αστυνομία παραχώρησε η μητέρα του 14χρονου μαθητή που δέχθηκε ρατσιστική επίθεση σε σχολείο της Λάρνακας, με την Αστυνομία να δηλώνει ότι… διερευνώνται «κατά πόσον οι φράσεις που λέχθηκαν θεωρούνται ρατιστικές».

Διαβάστε επίσης: Επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα κατά 14χρονου μαθητή από το Κονγκό (Βίντεο)

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Χάρης Χατζηγιασεμή, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, «μετά τη δημοσιοποίηση του σχετικού βίντεο για συμβάν που αφορά θέμα βίας, το οποίο έλαβε χώρα σε Γυμνάσιο της επαρχίας Λάρνακας την Τετάρτη 8 Μαρτίου, μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Ορόκλινης, μετέβησαν στο σχολείο για διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό».

Στο σχολείο χθες, είπε, βρισκόταν και η μητέρα του 14χρονου,» ο οποίος φαίνεται να δέχθηκε επίθεση από άλλους μαθητές, η οποία μετέβη για να παραπονεθεί σχετικά με το περιεχόμενο του βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας».

Πρόσθεσε ότι «χθες η Αστυνομία προέτρεψε τη μητέρα να μεταβεί στον Αστυνομικό Σταθμό για να δώσει κατάθεση, κάτι που έγινε σήμερα Σάββατο 11 Μαρτίου. Με τη βοήθεια διερμηνέα η μητέρα έδωσε κατάθεση, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι περνά καλά στην Κύπρο και δεν έχει οποιοδήποτε πρόβλημα, προσθέτοντας πως όσον αφορά το θέμα της φερόμενης επίθεσης στον γιο της, ζητά από το σχολείο όπως γίνουν παρατηρήσεις και συστάσεις στον 15χρονο μαθητή, ο οποίος φέρεται να προέβη στην επίθεση».

Ο κ. Χατζηγιασεμή σημείωσε ακόμα ότι «σύμφωνα πάντα με την κατάθεση, η μητέρα ανέφερε πως νοιώθει προσβεβλημένη από όσα οι μαθητές φέρεται να φώναξαν στο παιδί της και επιθυμεί τη διερεύνηση της υπόθεσης, κατά πόσον δηλαδή οι φράσεις που εκτοξεύθηκαν εναντίον του γιου της, θεωρούνται ρατσιστικού περιεχομένου». Μετά την εξέλιξη αυτή, πρόσθεσε, «η Αστυνομία θα διενεργήσει έρευνα και θα λάβει καταθέσεις ούτως ώστε να διευκρινιστεί κατά πόσον τα όσα λόγια φέρεται να εκτοξεύθηκαν κατά του 14χρονου μαθητή, θεωρούνται ρατσιστικού περιεχομένου».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιασεμή, «αύριο Κυριακή έχει διευθετηθεί η λήψη οπτικογραφημένης κατάθεσης από τον ανήλικο, όπως προβλέπεται σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, προκειμένου να διευκρινιστούν οι φράσεις, που φέρεται να εκτοξεύτηκαν από άλλους μαθητές εναντίον του. Η Αστυνομία αναμένεται να διερευνήσει κατά πόσον οι συγκεκριμένες φράσεις μπορούν να θεωρηθούν ρατσιστικού περιεχομένου”.

Ταυτόχρονα, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, “αυτεπάγγελτα η Αστυνομία διερευνά το περιστατικό, σε σχέση δηλαδή με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων, που αφορούν τον ρατσισμό». Ταυτόχρονα η διεύθυνση του σχολείου και με βάση τους εσωτερικούς κανονισμούς του εκπαιδευτηρίου, προχωρά στη δική της διερεύνηση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy