Λάρνακα: Νέα υδατοδεξαμενή αποκτά το ΣΥΛ που θα αυξήσει την αποθηκευτική δυναμικότητα σε νερό

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Υπογράφηκαν σήμερα συμβόλαια για ανέγερση νέας υδατοδεξαμενής του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λάρνακας (ΣΥΛ), η οποία θα αυξήσει την αποθηκευτική δυναμικότητα σε νερό.  

Σε γραπτή ανακοίνωση του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λάρνακας αναφέρεται ότι «υπογράφηκαν σήμερα τα συμβόλαια ανέγερσης της νέας υδατοδεξαμενής του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λάρνακας (ΣΥΛ), ένα έργο το οποίο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Προστίθεται ότι «η νέα υδατοδεξαμενή, η οποία θα είναι κατασκευασμένη από οπλισμένο σκυρόδεμα και θα έχει χωρητικότητα 10.000 κυβικά μέτρα, θα ανεγερθεί στον ίδιο χώρο με τις υφιστάμενες υδατοδεξαμενές του ΣΥΛ στην Κλαυδιά και το κόστος κατασκευής της ανέρχεται σε 3,7 εκατομμύρια ευρώ. Πέραν της υδατοδεξαμενής το έργο περιλαμβάνει και την εγκατάσταση καινούργιων σωληνώσεων, φρεατίων παρακολούθησης και ελέγχου με παροχόμετρα, διακόπτες και άλλο εξοπλισμό, καθώς και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου».

Σημειώνεται ότι «με την ολοκλήρωση της νέας υδατοδεξαμενής θα διπλασιαστεί η αποθηκευτική δυναμικότητα του Συμβουλίου και θα υπάρχει δυνατότητα συνεχούς παροχής νερού προς τους καταναλωτές της Λάρνακας για τουλάχιστον 24 ώρες σε περίπτωση διακοπής της προμήθειας νερού προς το ΣΥΛ από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Η διακοπή προμήθειας νερού είναι ένα ορατό ενδεχόμενο σε μια χώρα με ενδημική λειψυδρία, όπου η ανομβρία αποτελεί τον κανόνα παρά την εξαίρεση και της οποίας η ύδρευση εξαρτάται, κατά κύριο λόγο, από τις μονάδες αφαλάτωσης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η συγκεκριμένη επένδυση του ΣΥΛ συμβάλλει στην προσαρμογή του οργανισμού προς την κλιματική αλλαγή και σε μετριασμό των επιπτώσεων της, αφού αυξάνει την ικανότητα παροχής νερού προς τους καταναλωτές σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων όπως πλημμύρες, καταιγίδες και ανομβρία, και συντείνει στην επίτευξη των κλιματικών στόχων της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το 2030 και της κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2050».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.