Λάρνακα: Νέες παρατυπίες στην επιφάνεια επί ημερών Δημαρχίας ΔΗΣΥ-Λουρουτζιάτη

Νέες παρατυπίες φαινεται πως βγήκαν στην επιφάνεια στο Δήμο Λάρνακας  επι Δημαρχίας Ανδρέα Λουρουτζιάτη και ΔΗΣΥ.

Ο Γενικός Ελεγκτής, μετά από καταγγελία ερεύνησε πληρωμές που έγιναν για τη διοργάνωση τουρνουά Beach Volley το 2012. Οπως αναφέρει σε ρεπορτάζ ο Reporter η έρευνα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας έφερε στο φως μια περίεργη πληρωμή, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται o πρώην Δήμαρχος του ΔΗΣΥ στη Λάρνακα, Ανδρέας Λουρουτζιάτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Διοικητικός Λειτουργός του Δήμου Λάρνακας, είχε εργαστεί υπερωριακά καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά Beach Volley το 2012, από τις οποίες υπερωρίες, έπρεπε συνολικά να λάβει το ποσό των €8,170.

Ο πρώην Δήμαρχος φέρεται τότε να αρνήθηκε να καταβάλει το συγκεκριμένο ποσό για τις υπερωρίες, στον υπάλληλο του Δήμου και μετά από διαπραγμάτευση μεταξύ τους, συμφωνήθηκε όπως του καταβληθούν  €4,000. Το γεγονός ομως που κινεί υποψίες για την λύση που είχε βρει ο τότε Δήμαρχος είναι, η επιταγή, άγνωστο γιατί, να εκδοθεί σε άλλο πρόσωπο.

Έτσι η επιταγή, η οποία φέρει την υπογραφή του πρώην Δημάρχου του ΔΗΣΥ, Ανδρέα Λουρουτζιάτη, εκδόθηκε στο όνομα του συγγενή του Διοικητικού Υπαλλήλου και είναι υπό διερεύνηση από ποιο κονδύλι προήλθε.

Ανδρέας Βύρας: εξετάζεται από τον νομικό σύμβουλο του Δήμου Λάρνακας και θα τεθεί ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο Γενικός Ελεγκτής, ερεύνησε το θέμα έπειτα από καταγγελία και στις 28 Ιουλίου ενημέρωσε σχετικά το Γενικό Εισαγγελέα, κοινοποιώντας την επιστολή στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας.

«Έγινε μία καταγγελία στον Γενικό Ελεγκτή, ο οποίος έκανε έρευνα και μας απέστειλε μία επιστολή, για να διερευνήσουμε ως Δήμος κάποια αδικήματα, τα οποία πιθανόν να προκύπτουν από τη διοργάνωση του τουρνουά Beach Volley το 2012», ανέφερε ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας.

Όπως είπε, η επιστολή του Γενικού Ελεγκτή «εξετάζεται από τον νομικό σύμβουλο του Δήμου Λάρνακας και θα τεθεί ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου».

Πρόθεση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι να διοριστεί ερευνών λειτουργός, προκειμένου να διερευνήσει το θέμα και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.