Λάρνακα: Νεκροταφείο της αρχαιότητας ανευρέθηκε στην Πετράκη Κυπριανού

Καθυστερεί και άλλο το μεγάλο αντιπλημμυρικό αντλιοστάσιο στη Λάρνακα

Ένα άκρως εντυπωσιακό αρχαιολογικό εύρημα ήρθε στο φως στο πλαίσιο των εργασιών εγκατάστασης του μεγάλου αντιπλημμυρικού αντλιοστασίου στη Λάρνακα. Ταυτόχρονα, όμως, δημιουργείται πρόβλημα με την πορεία των εργασιών, με το αντλιοστάσιο να βγαίνει για τα καλά εκτός χρονοδιαγραμμάτων.

Οι εκσκαφές στην οδό Πετράκη Κυπριανού, νοτίως της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού, έφεραν στο φως ολόκληρο νεκροταφείο της αρχαιότητας, γεγονός που θα καθυστερήσει τις εργασίες ολοκλήρωσης του δικτύου ομβρίων, το οποίο θα συνδεθεί με το αντλιοστάσιο S9. O διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας, Άγγελος Χατζηχαραλάμπους, δήλωσε ότι το αντλιοστάσιο θα τεθεί μεν σε λειτουργία τον Ιανουάριο του 2021, αλλά θα συνδεθεί σε αυτό μόνο μέρος του δικτύου ομβρίων, αφού τα έργα στο σημείο όπου βρέθηκε το αρχαίο νεκροταφείο αναπόφευκτα θα καθυστερήσουν. Η ολοκλήρωση των έργων στο σημείο εκείνο μετατίθεται μέχρι το ερχόμενο Πάσχα τουλάχιστον, χωρίς να αποκλείεται και άλλη καθυστέρηση, αφού είναι γνωστό ότι η περιοχή είναι διάσπαρτη από υπολείμματα του αρχαίου Κιτίου και των νεκροπόλεών του.

Η ανακάλυψη του νεκροταφείου έρχεται να προσθέσει στην ήδη υπάρχουσα καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου, το οποίο κανονικά θα έπρεπε να είναι τελειωμένο από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού. Με τα νέα δεδομένα, οι εργασίες θα καθυστερήσουν τουλάχιστον ένα χρόνο.

Το S9 είναι το μεγαλύτερο αντλιοστάσιο ομβρίων που κατασκευάζεται στην Κύπρο, με δυναμικότητα άντλησης σχεδόν 42 χιλιάδων τόνων νερού ανά ώρα. Το έργο σχεδιάστηκε για να συνδεθεί με το υπόγειο αντιπλημμυρικό κανάλι της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού και να λύσει έτσι το πρόβλημα πλημμυρών της ευρύτερης περιοχής Μητρόπολης – Προδρόμου.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy