Λάρνακα: Παίρνει σειρά το Παττίχειο Πάρκο

Τις επόμενες μέρες προκηρύσσεται το τρίτο μεγάλο πάρκο στη Λάρνακα

Τις αμέσως επόμενες μέρες θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τη δημιουργία του Παττίχειου Πάρκου στη Λάρνακα, με το οποίο συμπληρώνεται η τριάδα των μεγάλων νέων πάρκων που θα κατασκευάσει ο Δήμος Λάρνακας. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι κατασκευαστικές εργασίες στο Πάρκο Καλλιτεχνών Μεσόγειος στην τουρκοκυπριακή συνοικία της Σκάλας, ενώ αμέσως μετά το Πάσχα αρχίζουν τα έργα στο Δημοτικό Πάρκο Σαλίνα στο χώρο των πρώην κατοικιών Επάρχου και Αστυνομικού Διευθυντή. Τώρα παίρνει σειρά το Παττίχειο Πάρκο, που είναι και το μεγαλύτερο και ακριβότερο από τα τρία και θα κατασκευαστεί στο χώρο του ομώνυμο αμφιθεάτρου. Και τα τρία μαζί τα πάρκα θα κοστίσουν στον Δήμο Λάρνακας ένα συνολικό ποσό περίπου 9 εκατομμυρίων ευρώ, ενδεικτικό του μεγέθους των έργων που θα υλοποιηθούν! Μόνο αυτό το έργο εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ, στα οποία προστίθενται 2,5 εκατομμύρια για το Σαλίνα και άλλο ένα εκατομμύριο για το Μεσόγειος.

Το νέο Παττίχειο Πάρκο θα δημιουργηθεί σε κρατικό τεμάχιο συνολικής έκτασης 381.609 τετραγωνικών μέτρων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αστικό άλσος της Λάρνακας με πολύ σημαντικό ρόλο για την ήπια αναψυχή των κατοίκων και έχει το χαρακτήρα του Μητροπολιτικού Πρασίνου, καθώς λόγω έκτασης, υποδομής και του Δημοτικού Θεάτρου, προσελκύει και εξυπηρετεί όλο τον πληθυσμό της αστικής και της ευρύτερης περιοχής.

Το Πάρκο βρίσκεται σε επαφή και αποτελεί συνέχεια της προστατευόμενης περιοχής των Αλυκών και είναι χαρακτηρισμένο ως δασική γη.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση και προσθήκη υποδομών, όπως μονοπάτια και διαδρομές, χώρο εστίασης και παιδική χαρά, γήπεδα για αθλοπαιδιές, χώρους στάθμευσης κ.α. Προβλέπεται επίσης ανάπτυξη νέων διευκολύνσεων επισκεπτών και ατόμων με αναπηρίες, αντικατάσταση και προσθήκη εξοπλισμού αναψυχής και άσκησης ήπιων ατομικών αθλητικών δραστηριοτήτων και δημιουργία και λειτουργία θέσεων αναψυχής. Πιο συγκεκριμένα, προτείνονται χώροι στάθμευσης, διαμόρφωση εισόδων σε έξι σημεία, χώρος εστίασης, χώροι υγιεινής, skatepark, ανοικτό γυμναστήριο, βοτανόκηπος, πάρκο σκύλων, παιδική χαρά, χώροι πικ νικ, αναδιαμόρφωση της εισόδου στο αμφιθέατρο, αθλητικές εγκαταστάσεις (κεντρικό κτίριο με 4 εξωτερικά γήπεδα), μονοπάτια με πλακόστρωτο και χωμάτινες διαδρομές και υπερυψωμένος πεζόδρομος γύρω από το Παττίχειο Αμφιθέατρο.

Το σχέδιο προνοεί τη δημιουργία ανοικτού χώρου εκδηλώσεων, ο οποίος θα μπορεί να φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, εκθέσεις καλλιτεχνών και προβολές ταινιών. Όλα τα παρατηρητήρια πουλιών στην περιοχή καθώς και τα μνημεία θα συντηρηθούν, ενώ θα δημιουργηθούν νέα σημεία ενδιαφέροντος με την τοποθέτηση σιντριβανιών, αγαλμάτων και γλυπτών, τα οποία θα μεταφερθούν από άλλα σημεία της πόλης.

Τάσος Περδίος

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.