Λάρνακα: Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα για υποστήριξη καταστηματαρχών στο εμπορικό κέντρο

«Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022, στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης Δήμου Λάρνακας η Διάσκεψη Τύπου για την εξαγγελία του Προγράμματος «Υποστήριξη των Καταστηματαρχών Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου Λάρνακας» για το 2022. Η Διάσκεψη οργανώθηκε από την Τράπεζα Κύπρου, τον Δήμο Λάρνακας και τον Σύνδεσμο Καταστηματαρχών Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου Λάρνακας», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

Παρόντες στη Διάσκεψη Τύπου ήταν ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας, ο Περιφερειακός Λάρνακας – Αμμοχώστου της Τράπεζας Κύπρου κ. Μιχάλης Σιατάνης, η Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας Κύπρου κ. Έλλη Ιωαννίδου, ο Προέδρου του Συνδέσμου Καταστηματαρχών του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου Λάρνακας κ. Δημήτρης Δημητρίου, Υπηρεσιακοί Λειτουργοί του Δήμου Λάρνακας και Τράπεζας Κύπρου και Μέλη του Συνδέσμου Καταστηματαρχών.

Ως γνωστό, το Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο της Λάρνακας, διαχρονικά, αποτελεί τον «ιστορικό πυρήνα» της εμπορικής ζωής της πόλης μας και συνθέτει τη βασικότερη έκφανση της τοπικής οικονομίας μιας πόλης.

Το Εμπορικό Κέντρο της Λάρνακας είναι ελκυστικό και όμορφο, βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και ανοίγει την αγκαλιά του προς όλους και προσφέρει τόσα πολλά, τόσο κοντά! Είναι ένας χώρος ο οποίος συνδυάζει πολλές δραστηριότητες και προσφέρεται τόσο για ψώνια, για όλο το αγοραστικό κοινό αφού συγκεντρώνει αμέτρητες επιλογές, όσο και για ψυχαγωγία με τους πολλούς και διαφορετικούς χώρους που το εμπλουτίζουν.

Παράλληλα, με τα έργα τα οποία βρίσκονται περιμετρικά από αυτό, όπως είναι η Δημοτική Αγορά που ολοκληρώνεται σύντομα, ο Πολυχώρος Δημιουργικότητας και Πολιτισμού ο οποίος πέραν των άλλων φιλοξενεί και το Κέντρο Λαϊκής Δημιουργικότητας, ο Πολυδύναμος Πολυχώρος Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης, η Αποκατάσταση του συγκροτήματος Ζουχούρι καθώς επίσης και η ανάπλαση οδών και διευκόλυνση ΑΜΕΑ, το Κέντρο έχει πλέον αποκτήσει ακόμα περισσότερη ομορφιά και γραφικότητα που θα το κρατάνε πάντα ζωντανό και δραστήριο.

2 5

Με γνώμονα τα πιο πάνω αλλά και τις προσπάθειες για περαιτέρω ώθηση του Κέντρου, κατά τη Διάσκεψη έγινε η εξαγγελία του Προγράμματος «Υποστήριξη των Καταστηματαρχών Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου Λάρνακας» 2022 της Τράπεζας Κύπρου από τον Περιφερειακό Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Το Πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής της Τράπεζας για στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσα από ουσιαστικές δράσεις. Ο κ. Σιατάνης ανάφερε ότι: «στο πλαίσιο του Προγράμματος αυτού θα πραγματοποιηθούν εκπαιδεύσεις των καταστηματαρχών σε διάφορα θέματα ασφάλειας, όπως πρώτες βοήθειες, η πρόληψη και αντιμετώπιση φωτιάς σε εργασιακό χώρο κ.ά. από εξειδικευμένους συνεργάτες και Μέλη του SupportCY».

Επίσης, παράδωσε εκ μέρους της Τράπεζας Κύπρου ένα απινιδωτή ο οποίος θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας κατά τη διάσκεψη αφού ευχαρίστησε των Τράπεζα Κύπρου για την ενέργεια αυτή, ανάφερε τον προγραμματισμό των νέων έργων, μέρος των οποίων αφορούν το Εμπορικό Κέντρο όπως είναι η ανάπλαση της Πλατείας Αλκής και Ακροπόλεως και η πλακόστρωση των οδών Ερμού, Ζήνωνος Κιτιέως μαζί με όλους τους κάθετους δρόμους που συνδέουν το Εμπορικό Κέντρο με το Παραλιακό Μέτωπο των Φοινικούδων, τόνισε ότι:

«Ο Δήμος Λάρνακας εμπλουτίζοντας περαιτέρω το Εμπορικό μας Κέντρο, θα προχωρήσει σε κάποιες βελτιωτικές ενέργειες όπως είναι η τοποθέτηση επιπλέον παγκακίων και η τοποθέτηση σκιάστρων στις οδούς Ζήνωνος, Ερμού και Ζήνωνος Πιερίδη. Το σύμπλεγμα του Εμπορικού Κέντρου της Λάρνακας με τις υποδομές και τα καταστήματα του αποτελεί ένα μοναδικό σημείο της πόλης μας τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους ξένους επισκέπτες.

Προσπάθειες όπως αυτές της Τράπεζας Κύπρου, δίνουν ώθηση και τοποθετούν τις βάσεις και συμβάλουν στις ενέργειες για στήριξη και αναζωογόνηση του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρο της Λάρνακας».

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταστηματαρχών του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου Λάρνακας, κ. Δημήτρης Δημητρίου με τη σειρά του ευχαρίστησε τόσο τον Δήμο Λάρνακας όσο και την Τράπεζα Κύπρου για τις ενέργειες και διαβεβαίωσε ότι ο Σύνδεσμος βρίσκεται στη διάθεση τους για συζήτηση και εφαρμογή περαιτέρω ενεργειών και δράσεων.

Σημειώνεται ότι την κατά την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών για το προσωπικό των καταστημάτων του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου Λάρνακας».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.