Λάρνακα: Πήρε πίσω το πλακόστρωτο στις Φοινικούδες ο Δήμος – Το χρησιμοποιούσε παράνομα εταιρεία

Πραγματοποιήθηκε χθες η επιχείρηση ανάκτησης από το εστιατόριο Margarita

 

Επιχείρηση ανάκτησης δημοσίου πλακόστρωτου στις Φοινικούδες πραγματοποίησε χθες ο Δήμος Λάρνακας. Το πλακόστρωτο επέστρεψε στην κατοχή της δημοτικής Αρχής από την εταιρεία Royal Ris Ltd, η οποία κατέχει το εστιατόριο Margarita και ειδικότερα δημόσιο πλακόστρωτο χώρο τον οποίο χρησιμοποιούσε το εστιατόριο.

Ο Δήμος Λάρνακας είχε δώσει τελεσίγραφο μέχρι τον Απρίλιο στην εταιρεία για να παραδώσει το πλακόστρωτο πίσω στο δημαρχείο, ωστόσο, επειδή αυτό δεν έγινε, χθες πραγματοποίησε την προαναγγελθείσα επιχείρηση ανάκτησης. Με συνοδεία της Αστυνομίας, λειτουργοί της δημοτικής Αρχής μετακίνησαν τα τραπεζοκαθίσματα και τον εξοπλισμό του εστιατορίου εν μέσω μεγάλης έντασης την οποία προκάλεσαν οι υπεύθυνοι του εστιατορίου.

Ο Δήμος Λάρνακας ανακοίνωσε την επιχείρηση η οποία έγινε κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου από τον περασμένο Νοέμβριο με βάση τη θεσμοθετημένη πολιτική που αφορά την παραχώρηση κοινόχρηστου πλακόστρωτου χώρου για κάθε υποστατικό εστίασης.

Ταυτόχρονα έδωσε απάντηση σε ισχυρισμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Δήμος Λάρνακας πληρώθηκε από την εν λόγω εταιρεία για χρήση του πλακόστρωτου χώρου όπου λειτουργεί το εστιατόριό της μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, ο δήμος πληροφορεί ότι η εταιρεία πλήρωσε για τη χρήση του εν λόγου χώρου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2020, η οποία χρήση μάλιστα ήταν παράνομη και το ποσό αφορούσε αποζημιώσεις και όχι ενοίκια.

Προς επιβεβαίωση του πιο πάνω, ο Δήμος Λάρνακας κατέχει επιστολή της ίδιας της εταιρείας, όπως αναφέρθηκε στη σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Ο Δήμος Λάρνακας είχε αποφασίσει να ανακτήσει τον συγκεκριμένο δημόσιο χώρο από την 1η Ιανουαρίου 2017, με τη λήξη της άδειας κατοχής του από την εταιρεία η οποία όμως αρνείτο να τον παραδώσει επικαλούμενη εκκρεμούσα δικαστική διαδικασία.  

Τάσος Περδίος

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.