Λάρνακα: Πλήρη αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας για το ακίνητο της πρώην Διανελλείου Τεχνικής Σχολής

Πλήρη αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας για το ακίνητο της πρώην Διανελλείου Τεχνικής Σχολής στη Λάρνακα, τόσο σε ό,τι αφορά στην αξιοποίησή του για δημιουργία νέου σχολείου όσο και σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση, κατήγγειλε ξανά ο βουλευτής Λάρνακας του ΑΚΕΛ Ανδρέας Πασιουρτίδης.

Το θέμα βρέθηκε εκ νέου ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής την περασμένη Τετάρτη 6 Απριλίου μετά από τα δημοσιεύματα για την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στα προπύλαια, αλλά επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, περιουσία του οποίου είναι πια το ακίνητο.

Μετά τη συνεδρίαση, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ κατακεραύνωσε το Υπουργείο Παιδείας καταγγέλλοντας ότι δεν δείχνουν ενδιαφέρον ούτε καν να ασφαλίσουν το χώρο για να αποτρέψουν τα σημερινά φαινόμενα. «Ο χώρος εκεί -και πρόκειται για ένα χώρο πολλών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων- έχει μετατραπεί σε άντρο ναρκομανών, εγκληματιών, μένουν μέσα άστεγοι και χρησιμοποιείται απρόσκοπτα από οποιονδήποτε επιθυμεί να εισέλθει σε αυτόν, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια κατάσταση στο κέντρο της πόλης που δεν μπορεί να συνεχιστεί. Έχουμε εκφράσει τη δυσαρέσκειά μας και ζητήσαμε από το Υπουργείο όπως τουλάχιστον μέχρι την αξιοποίηση του χώρου, η οποία ειρήσθω εν παρόδω θα πρέπει να γίνει άμεσα και με συγκεκριμένο οδικό χάρτη, να ασφαλίσει το χώρο, ώστε να μην μπορεί κάποιος να επεμβαίνει εντός αυτού», δήλωσε συγκεκριμένα ο Ανδρέας Πασιουρτίδης.

Πέραν της φυσικής ασφάλειας που είναι το άμεσο και επείγον, καθώς η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει από τον έλεγχο, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ επεσήμανε επίσης ότι τρία χρόνια μετά και την τυπική απόκτηση ιδιοκτησίας του χώρου από το Υπουργείο Παιδείας δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την ανάπτυξή του με ανέγερση καινούργιας σχολικής μονάδας, που ήταν και ο σκοπός της απόκτησης του τεμαχίου μέσω ανταλλαγής. Και τούτο, συνέχισε ο Α. Πασιουρτίδης, παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιες Αρχές και φορείς της Λάρνακας έχουν καταθέσει συγκεκριμένες εισηγήσεις στο Υπουργείο Παιδείας.

Η Σχολική Εφορεία Λάρνακας έχει ενημερώσει γραπτώς το Υπουργείο ότι επείγει η μεταστέγαση του Γυμνασίου Δροσιάς και ζήτησε αξιοποίηση της πρώην Διανελλείου για το σκοπό αυτό. Παρόλα αυτά, η Διανέλλειος δεν φαίνεται να βρίσκεται στους άμεσους σχεδιασμούς του υπουργείου, όπως αποδεικνύει και η ανυπαρξία σχετικών κονδυλίων στους προϋπολογισμούς.

Αυτή η στάση αδιαφορίας όμως έχει δημιουργήσει και άμεσο και σοβαρό θέμα αισθητικής, καθαριότητας και φυσικής ασφάλειας στη γύρω περιοχή, καθώς τα προπύλαια που έχουν διατηρηθεί μετά την κατεδάφιση είναι πλέον άντρο ναρκομανών και εγκληματιών, πέραν από την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος ως προς την καθαριότητα.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy