Λάρνακα: Προεδρεύων σε εκλογικό κέντρο αρνείτο να φορέσει μάσκα – Παρέμβαση Επαρχιακής Διοίκησης

Επανήρχισε στη 13:00 το μεσημέρι στην εκλογική περιφέρεια Λάρνακας η ψηφοφορία που διεξάγεται για τον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ο Έφορος Εκλογής, εκλογικής Περιφέρειας Λάρνακας, Επαρχος Οδυσσέας Χατζηστεφάνου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι «η ψηφοφορία διεξήχθη με τάξη και ηρεμία ενώ μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα 31.521 άτομα, ενώ παρατηρήθηκε μεγάλη προσέλευση και από νεαρές ηλικίες».

Σημειώνεται ότι το πρωί, προεδρεύων σε εκλογικό κέντρο Κοινότητας της επαρχίας Λάρνακας δεν έφερε μάσκα με αποτέλεσμα να ενημερωθεί αμέσως η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας. Μετά από παρέμβαση της Επαρχιακής Διοίκησης ο προεδρεύων έβαλε τη μάσκα του και η εκλογική διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηστεφάνου πως «σήμερα λειτουργούν στη πόλη και επαρχία Λάρνακας 185 εκλογικά κέντρα. Συγκεκριμένα στη Λάρνακα θα λειτουργήσουν 62 εκλογικά κέντρα, στον Δήμο Αθηένου 6, στον Δήμο Αραδίππου 20, στον Δήμο Λιβαδιών 8, στον Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού 10 και στον Δήμο Πάνω Λευκάρων 2, ενώ στις Κοινότητες της εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας θα λειτουργήσουν 77 εκλογικά κέντρα».

Τα μικρότερα εκλογικά κέντρα, σημείωσε «είναι στη Μελίνη με 86 εκλογείς και στον Κάτω Δρυ με 94 εκλογείς. Τα μεγαλύτερα εκλογικά κέντρα είναι στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο (Ενορία Χρυσοπολίτισσας Κέντρο Α) με 660 εκλογείς, στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο (Ενορία Χρυσοπολίτισσας Κέντρο Β)με 651 εκλογείς και στη Κοινότητα Μαζωτού με 651 εκλογείς».

Ανέφερε επίσης ότι «έξι Κοινότητες συνενώθηκαν και δημιουργήθηκαν τρία εκλογικά κέντρα, δηλαδή Αγγλισίδες – Μεννόγια, Βάβλα – Λάγια και Κόρνος – Δελίκηπος».

Ο Χάρης Χατζηγιασεμής, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας ανέφερε πως «στην πόλη και επαρχία Λάρνακας η μέχρι στιγμής εκλογική διαδικασία διεξήχθη ομαλά και 173 αστυνομικοί της ΑΔΕ Λάρνακας αστυνομεύουν τα 167 εκλογικά κέντρα. Η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας ενισχύθηκε και με 16 μέλη της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ)».

Πρόσθεσε πως “στα 18 εκλογικά κέντρα που λειτουργούν στις Κοινότητες Ξυλοφάγου, Ξυλοτύμπου και Ορμήδειας, η αστυνόμευση θα γίνει από μέλη της ΑΔΕ Αμμοχώστου, αφού αστυνομικά εμπίπτουν στην ΑΔΕ Αμμοχώστου αλλά διοικητικά ανήκουν στην επαρχία Λάρνακας. Ωστόσο με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας οι 18 κάλπες από τις τρεις Κοινότητες θα μεταφερθούν στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy