Λάρνακα: Προσφορές εκ νέου για το Δημοτικό Πάρκο Σαλίνα

Στη δυσάρεστη θέση να μην έχει βρει ενδι­αφερόμενο εργολάβο για ένα μεγάλο έργο της τάξης των 2 εκατομμυρίων ευρώ βρίσκεται ο Δήμος Λάρνακας!

Όπως πληροφορούμαστε, με τη λήξη της προθεσμίας του διαγωνισμού για την κατασκευή του Δημοτικού Πάρκου Σαλίνα, διαπιστώθηκε με έκπληξη ότι δεν υποβλήθηκε ούτε μία προσφορά! Κατά συνέπεια, ο Δήμος Λάρνακας προκήρυξε εκ νέου το διαγωνισμό με την ελπίδα αυτή τη φορά το έργο να προ­σελκύσει κατασκευαστικές εταιρείες. Είναι η δεύτερη φορά που βρίσκεται σε αυτή τη θέση ο Δήμος Λάρνακας το τελευταίο διάστημα, αφού είχε προηγηθεί η περίπτωση των ξύλι­νων αποβαθρών στο Μακένζι, όπου και πάλι είχε επιδειχθεί μηδενικό ενδιαφέρον. Αυτή τη φορά όμως η έκπληξη ήταν ακόμα μεγαλύτε­ρη, αφού το Δημοτικό Πάρκο Σαλίνα είναι πολύ μεγαλύτερο έργο και εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, δεν υποβλήθηκαν προσφορές, γεγονός που πάει το χρονοδιάγραμμα πίσω και οι εργασίες μετατίθενται τώρα στο 2023. Η εξήγηση που λαμβάνει ο Δήμος Λάρνακας είναι ο μεγάλος όγκος εργασιών των εργολάβων που συνήθως διεκδικούν τέτοια έργα, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον ίδιο τον Δήμο Λάρνα­κας που έχει προκηρύξει πάρα πολλά δημόσια έργα το τελευταίο διάστημα! Έτσι, περιέργως, η δημοτική Αρχή της Λάρνακας έχει βρεθεί στη θέση ουσιαστικά να μη βρίσκει κατασκευαστι­κές εταιρείες για να υλοποιήσει έργα που έχει σχεδιάσει!

Το Σαλίνα θα δημιουργηθεί στην περιο­χή Δροσιάς, στο χώρο των πρώην κατοικιών Επάρχου και Αστυνομικού Διευθυντή στη βάση ενός άκρως εντυπωσιακού σχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τεχνητή λίμνη!

Το σχέδιο εκπονήθηκε από την αρχιτέκτονα Έλενα Σοφιανού Ολυμπίου που κέρδισε τον σχετικό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό μαζί με ομά­δα μελετητών.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy