Λάρνακα: Στη ΣΠΕ Μακράσυκας το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Έπεσαν οι υπογραφές για την ίδρυση παραρτήματος στην Κύπρο

 

Σε κατάστημα της πρώην ΣΠΕ Μακράσυκας στη Λάρνακα θα στεγαστεί το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κύπρο. Η συμφωνία για ίδρυση παραρτήματος Ευρώπης στο νησί μας επισημοποιήθηκε χθες με τις σχετικές υπογραφές, κάτι που ήταν ήδη γνωστό, όχι όμως και ο ακριβής χώρος όπου θα στεγαστεί το γραφείο. Αυτό θα γίνει στο υποκατάστημα του πρώην Συνεργατισμού και συγκεκριμένα της ΣΠΕ Μακράσυκας στην οδό Νικόδημου Μυλωνά στη Λάρνακα, όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος. Ο Ανδρέας Βύρας δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι ο Δήμος Λάρνακας ζήτησε επίσημα από την ΚΕΔΙΠΕΣ και το Υπ. Οικονομικών να του παραχωρηθεί το ακίνητο και προκαταρκτικά ενημερώθηκε ότι κατά 99% θα εγκριθεί η παραχώρηση. Σχετικά έχει ενημερωθεί και ο Υπ. Υγείας ο οποίος, χθες, υπέγραψε την Κοινή Δήλωση Πρόθεσης με το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Όπως έχει ανακοινώσει το Υπ. Υγείας, στόχος είναι η ενίσχυση των σχέσεων της Κύπρου και η αναβάθμιση της δημόσιας υγείας.

Το Γραφείο αναμένεται να δραστηριοποιηθεί στους εξής βασικούς τομείς: Ενίσχυση δημόσιας υγείας και αναβάθμιση της ετοιμότητας για αντιμετώπιση αναδυόμενων και επιρρεπών σε επιδημία μολυσματικών νοσημάτων μέσω προώθησης καινοτόμων δράσεων. Επίσης, θα έχει στα καθήκοντά του την ανάπτυξη πολιτικών στον τομέα των Μεταδοτικών Νοσημάτων και Ζωονόσων, προώθηση δράσεων, μηχανισμών ανταπόκρισης και ετοιμασία εργαλείων συνεργασίας.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.