Λάρνακα: Στο τελικό στάδιο τα έργα σε δρόμους και πλατείες στο κέντρο

Μεταμορφώνεται και η πλατεία ανάμεσα στο Μεσαιωνικό Κάστρο και το τέμενος

Στο τελικό στάδιο έχουν μπει οι εργασίες ανάπλασης κεντρικών δρόμων μαζί με εγκατάσταση υποδομών για άτομα με αναπηρίες στο κέντρο της Λάρνακας. Ο Δήμος Λάρνακας ανακοίνωσε ότι μετά τη συμπλήρωση των εργασιών σε τμήμα της οδού Ερμού και στις οδούς Βασιλέως Ευαγόρου, Κορδιγκτώνος, Αρμενικής Εκκλησίας, Μαυροειδή, Κλεάνθη Καλογερά και Εσκί Τσιαρσί, προχωρούν οι εργασίες στην οδό Αγίου Λαζάρου και στον πλατειακό χώρο μεταξύ του Μεσαιωνικού Κάστρου και του τεμένους.

Η ανακατασκευή του πρώτου τμήματος της οδού Αγίου Λαζάρου από την Πλατεία μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αφροδίτης με νέα πλακόστρωση, υπογειοποίηση των υπηρεσιών, σύγχρονο οδικό φωτισμό και αστικό εξοπλισμό ολοκληρώνεται σύντομα και το τμήμα του δρόμου αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία μέχρι την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021.

Η μικρή καθυστέρηση που σημειώθηκε στον αρχικό χρόνο παράδοσης του τμήματος οφείλεται σε απρόβλεπτη εργασία που κρίθηκε αναγκαία να γίνει για σκοπούς καλύτερης παροχέτευσης των ομβρίων υδάτων μετά την αποκάλυψη των υφιστάμενων αγωγών, καθώς και στον σημαντικό χρόνο που απαιτήθηκε για την αποξήλωση των προστατευτικών στηριγμάτων ετοιμόρροπων οικοδομών, καθώς και σε άλλες εργασίες κατεδάφισης επικίνδυνων στοιχείων σε οικοδομές. Οι εργασίες στο υπόλοιπο μικρό τμήμα της οδού Αγίου Λαζάρου έχουν αρχίσει με την υπογειοποίηση των υπηρεσιών και το έργο αναμένεται να συμπληρωθεί μέχρι το τέλος της θερινής περιόδου.

Σύμφωνα με τη δημόσια ενημέρωση από τον Δήμο Λάρνακας, μεγάλο τμήμα της ανάπλασης της πλατείας μεταξύ του Μεσαιωνικού Κάστρου και του τεμένους έχει ολοκληρωθεί και η ιδιαίτερη δαπεδόστρωση με γεωμετρικά σχήματα από συνδυασμένες αποχρώσεις διαφόρων υλικών, όπως ασβεστολιθικά πετρώματα, ψαμμίτη, βοτσαλωτό και εμφανές σκυρόδεμα, έχει βελτιώσει σημαντικά την εικόνα της περιοχής. Σύμφωνα με το πρόγραμμα κυκλοφοριακής διαχείρισης και τη μεθοδολογία κατασκευής, οι εργασίες στην πλατεία έχουν διακοπεί προσωρινά από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 και για διάστημα 15 μέχρι 20 ημερών, ώστε να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος ωρίμανσης του σκυροδέματος, οπόταν αμέσως μετά θα γίνει παράκαμψη της κυκλοφορίας από τη λεωφόρο Αθηνών προς την οδό Πιαλέ Πασά, μέσω των νέων πλακοστρώσεων και να αρχίσουν οι εργασίες ανάπλασης του υπόλοιπου τμήματος του έργου.

Η ολοκλήρωση της ανάπλασης της πλατείας που προγραμματίζεται πριν το τέλος της θερινής περιόδου, με νέους καθιστικούς χώρους, λεκάνες δέντρων και παρτέρια, με νέο αστικό εξοπλισμό και σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του έργου για τον νέο φωτισμό του Μεσαιωνικού Κάστρου που προωθεί το Τμήμα Αρχαιοτήτων, θα αναβαθμίσει σημαντικά την πλατεία.

Το συμβόλαιο αυτό είναι ένα από τα έξι πρώτα έργα που συγχρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά ταμεία.

Τάσος Περδίος 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.