Λάρνακα: «Σβήνει» σιγά – σιγά το Beau Rivage

Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζεται η κατεδάφιση του παλιού ξενοδοχείου Beau Rivage στον παραλιακό δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας. 

Οι εργασίες ξεκίνησαν από τα τέλη περασμένου Οκτωβρίου και μπαίνουν στο τελικό στάδιο, με τις μπουλντόζες να κατεδαφίζουν σταδιακά την κύρια οικοδομή ξηλώνοντας όροφο με όροφο. Ήδη έχει κατεδαφιστεί το μισό του κυρίως κτιρίου και τις επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η εργασία και θα καθαριστεί ο χώρος.

Το Beau Rivage κατεδαφίζεται ούτως ώστε στη θέση του να κτιστεί καινούργια ξενοδοχειακή μονάδα από την εταιρεία ξένων συμφερόντων που το απέκτησε από τράπεζα. Πρόκειται για την εταιρεία NCH Capital, η οποία σχεδιάζει επίσης μεγάλη τουριστική ανάπτυξη σε κοντινό τεμάχιο. Πιο συγκεκριμένα, στη θέση του Beau Rivage θα ανεγερθεί τετράστερο ξενοδοχείο με διαμερίσματα, ενώ συγκρότημα πέντε αστέρων θα κτιστεί ακριβώς δίπλα.

Άλλη μια πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα σχεδιάζεται ανατολικά του ξενοδοχείου Golden Bay Beach Hotel.

Πέραν από την ιδιωτική πτυχή όμως, η κατεδάφιση του Beau Rivage έχει ιδιαίτερη σημασία για το δημόσιο συμφέρον και δη για την τουριστική βιομηχανία, αφού τα τελευταία χρόνια, μαζί με άλλες παλιές ξενοδοχειακές μονάδες που εγκαταλείφθηκαν και αφέθηκαν να γίνουν αχούρια, αποτελεί ένα από τα βασικότερα προβλήματα της βιομηχανίας.

Με την κατεδάφιση του Beau Rivage γίνεται όμως το προτελευταίο βήμα για την αποκατάσταση της αισθητικής της περιοχής, αφού άλλα παλιά ξενοδοχεία υποβλήθηκαν σε πλήρεις ανακαινίσεις. Απομένει όμως το τελευταίο «αγκάθι», που είναι το ξενοδοχείο Eva.

Τάσος Περδίος

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.