Λάρνακα: Τέλος του χρόνου τα έργα στο Δημοτικό Πάρκο Σαλίνα

Περί το τέλος του χρόνου εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του Δημοτικού Πάρκου Σαλίνα στη Λάρνακα. 

Ο Δήμος Λάρνακας προκήρυξε χθες το διαγωνισμό για το δεύτερο μεγάλο πάρκο που μπαίνει στο στάδιο της υλοποίησης το 2022 μετά το πάρκο Μεσόγειος στην περιοχή της Πιαλέ Πασά. Θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα και η προκήρυξη του Παττίχειου Πάρκου.


Το Σαλίνα θα δημιουργηθεί στην περιοχή Δροσιάς, στο χώρο των πρώην κατοικιών Επάρχου και Αστυνομικού Διευθυντή και είναι ίσως το ομορφότερο από τα τρία, αφού το σχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τεχνητή λίμνη!

O σχεδιασμός προβλέπει χώρους ενεργητικής και παθητικής ψυχαγωγίας, υγιή ανάπτυξη και αναζωογόνηση του αστικού περιβάλλοντος, βελτίωση και προβολή του χώρου με εμπλουτισμό της υφιστάμενης φύτευσης, κατάλληλη τοπιοτέχνηση και ένταξη σύγχρονων στοιχείων που να συνάδουν με το χώρο, διευρυμένη πρόσβαση και χρήση για ΑμεΑ και συσχέτιση του χώρου με τη γύρω περιοχή και με το χώρο του Δημοτικού Κήπου Λάρνακας.

Σύμφωνα με τον Δήμο Λάρνακας, η ανάπλαση του χώρου θα είναι τέτοια ώστε να αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου και σημείο ψυχαγωγίας, άθλησης, ανάπαυσης και κοινωνικής συναναστροφής.


Το εντυπωσιακό σχέδιο εκπονήθηκε από την αρχιτέκτονα Έλενα Σοφιανού Ολυμπίου, που κέρδισε τον σχετικό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό μαζί με ομάδα μελετητών και το έργο θα κοστίσει περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία να υποβάλουν προσφορές μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 2022, συνεπώς το έργο θα ξεκινήσει περίπου στο τέλος του χρόνου.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.