Λάρνακα: Τέλος του χρόνου το τελευταίο συμβόλαιο στο αποχετευτικό της πόλης

Με το τελευταίο τμήμα στην περιοχή Μητρόπολης ολοκληρώνεται το δίκτυο της πόλης

 

Περί το τέλος του 2022 εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο τελευταίο τμήμα του αποχετευτικού συστήματος στην πόλη της Λάρνακας. Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας ανακοίνωσε χθες ότι στις 20 Ιουλίου θα προκηρύξει το διαγωνισμό για το συμβόλαιο C12B, το οποίο θα καλύψει την περιοχή Μητρόπολης. Με αυτή τη σύμβαση ολοκληρώνεται η δεύτερη φάση του αποχετευτικού συστήματος Λάρνακας και καλύπτεται ολόκληρη η πόλη.

Το συμβόλαιο C12B είναι το δεύτερο μέρος του C12A, το οποίο είχε τερματιστεί και προκηρυχθεί ξανά λόγω καθυστερήσεων ένεκα των αρχαιοτήτων. Θα κοστίσει 4,5 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει δίκτυο λυμάτων 5 χλμ, δίκτυο ομβρίων 2,2 χλμ και αντλιοστάσια.

Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένονται να ξεκινήσουν πριν το τέλος του 2022 και θα έχουν διάρκεια 14 μήνες.

Το συμβόλαιο C12A έχει προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και εντός των ορίων της συμβατικής του διάρκειας που είναι η 12η Μαΐου 2023.

Το αρχικό συμβόλαιο C12 αφορούσε την κατασκευή 22 χλμ. περίπου αγωγών λυμάτων, 6,5 χλμ. περίπου αγωγών ομβρίων υδάτων και ενός αντλιοστασίου λυμάτων.

Τα δύο έργα C12A και C12B θα κατασκευάζονται ταυτόχρονα στην ίδια περιοχή και για το λόγο αυτό έχουν καθοριστεί συγκεκριμένες απαιτήσεις από τον Ανάδοχο και ενέργειες από τον Μηχανικό σχετικά με τον προγραμματισμό των εργασιών, έτσι ώστε να προληφθεί η πιθανότητα καθυστέρησης είτε στο ένα, είτε στο άλλο, είτε και στα δύο έργα.

Οι εργασίες θα αρχίσουν από το αντλιοστάσιο Υ που βρίσκεται στην οδό Τέρρα Σάντα με χρονικό περιθώριο ολοκλήρωσης 6 μήνες.

Επιπρόσθετα, ορίστηκε ως προτεραιότητα η τοποθέτηση του κεντρικού αγωγού πιέσεως, από το σημείο εκροής (χώρος αντλιοστασίου Υ) μέχρι το σημείο εισροής (στην οδό Αδαμάντιου Κοραή) παράλληλα με την κατασκευή δικτύου λυμάτων και ομβρίων, που ακολουθούν την ίδια πορεία.

Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να τίθενται σε λειτουργία τα μέρη του έργου που θα ολοκληρώνονται, ενώ ταυτόχρονα θα δοθεί ο χρόνος ολοκλήρωσης των υπόλοιπων εργασιών του C12A με στόχο τον ελάχιστο επηρεασμό της τροχαίας κίνησης.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.