Λάρνακα: Θέλει να πάρει πίσω 100 μέτρα παραλίας

Περίπου 100 μέτρα παραλίας που έχει χαθεί από τη διάβρωση θέλει ν’ ανακτήσει ο Δήμος Λάρνακας, προκειμένου να είναι σε θέση να προωθήσει διάφορα έργα στο παραλιακό μέτωπο στην περιοχή των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών.

Το θέμα θα τεθεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας στην επίσκεψη που προγραμματίζεται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο μαζί με αίτημα για χρηματοδότηση μέρους του κόστους από το κράτος.

Σ’ εκείνο το τμήμα του κόλπου της Λάρνακας έχει εξαφανιστεί ακτή πλάτους περίπου 100 μέτρων στη διάρκεια των χρόνων από τη διάβρωση και ο Δήμος Λάρνακας σχεδιάζει έργα επίχωσης, ώστε ν’ ανακτήσει αυτή την παραλία η οποία φτάνει σε μήκος τα 2,5 χιλιόμετρα.

«Υπάρχει έντονο πρόβλημα διάβρωσης στην παραλία αυτή, αφού η θάλασσα χρειάζεται να πάει μέσα τουλάχιστον 100 μέτρα. Ως εκ τούτου, η επίχωση και η ανάκτηση της παραλίας είναι αναγκαία ώστε να μπορέσουν να γίνουν τα δημόσια έργα (πεζόδρομος, πάρκα κ.α.) που προγραμματίζονται εκεί», δήλωσε στην εφημερίδα μας ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας.

Το θέμα της επίχωσης είναι στην ατζέντα θεμάτων που ετοιμάζεται ενόψει της επικείμενης επίσκεψης Αναστασιάδη μαζί με άλλα τρία βασικά ζητήματα.

Τάσος Περδίος

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.