Λάρνακα: Θλίψη στο ΑΚΕΛ – «Έφυγε» ο Στέλιος Βασιλείου

Έφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Βασιλείου, ηγετικό στέλεχος του ΑΚΕΛ στη Λάρνακα.

Η ανακοίνωση από την Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λάρνακας:

Η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λάρνακας, εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο του σύντροφου Στέλιου Βασιλείου, που για δεκαετίες υπήρξε ηγετικό στέλεχος  του ΑΚΕΛ στη Λάρνακα. Ο Στέλιος Βασιλείου  γεννήθηκε στη Μοσφιλωτή  στις  5/5/1944.

Διετέλεσε Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΔΟΝ Λάρνακας από το 1971 μέχρι 1976. Από το 1976 ήταν υπεύθυνος του Αγροτικού Γραφείου της Ε.Ε. ΑΚΕΛ Λάρνακας και το 1996  εκλέγηκε Γραμματέας της Επιτροπής Υπαίθρου ΑΚΕΛ Λάρνακας, θέση την  οποία υπηρέτησε μέχρι την αφυπηρέτηση του το  2009.

Το 1985 εκλέγηκε μέλος της Κεντρικής  Επιτροπής του ΑΚΕΛ μέχρι το 2010. Ο   Στέλιος Βασιλείου ηγήθηκε μαζί με άλλους προοδευτικούς και δημοκρατικούς Λαρνακείς,  της Αντίστασης κατά του προδοτικού φασιστικού πραξικοπήματος στη Λάρνακα στις 15 Ιουλίου 1974, υπερασπιζόμενος την Κυπριακή Δημοκρατία.

Τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου βασανίστηκε και εκεί από τους πραξικοπηματίες. Διακρινόταν για την αγωνιστικότητα, την προσφορά και την μαχητικότητα του. Δεν σταμάτησε ποτέ να ενδιαφέρεται και να στέκει  στο πλευρό του κόμματος,  στους μικρούς και στους μεγάλους αγώνες, για  το κοινό καλό.

Η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λάρνακας εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στη σύζυγο του Φλώρα, στα παιδιά του, Βασίλη, Σάββα και Χρυστάλλα, στα εγγόνια του και στην υπόλοιπη οικογένεια. Η κηδεία του σύντροφου Στέλιου Βασιλείου,  θα τελεστεί την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 στις  11:00π.μ. από την εκκλησία Αποστόλου Λουκά, στην Αραδίππου   με δαπάνη της Επαρχιακής Επιτροπής.

Παράκληση της Οικογένειας αντί στεφάνων, να γίνονται εισφορές στο Σωματείο «Μάνα».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.